25 نکته در عملکرد متفاوت معلمان پیروز

به گزارش آی تی گپ، اندازه گیری موفقیت کار دشواری است و در دنیای علمی، مربیان به طور مستمر چگونگی کمیت یادگیری را بازیابی می کنند، اما اولین و مهم ترین سؤال این است: آیا معلمان توانایی برقراری ارتباط مؤثر با دانش آموزان خود را دارند؟.

25 نکته در عملکرد متفاوت معلمان پیروز

به گزارش خبرنگاران، اگر از یک دانش آموز بپرسید چه چیزی باعث پیروزیتش در مدرسه شده است، احتمالاً پاسخ او کتاب های جذاب جدید یا مجموعه فیلم های سخنرانی آموزشی نخواهد بود بلکه آنچه دانش آموزان را با برنامه آموزش وپرورش پیروز عجین می کند، معمولاً حول محور ارتباط شخصی شان با یک معلم است که در درس هایشان به آن ها شور و انگیزه القا می کند.

اندازه گیری پیروزیت کار سختی است و در جهانی علمی، مربیان به طور مستمر چگونگی کمیت یادگیری را بازیابی می کنند اما اولین و مهم ترین سؤال این است که آیا معلمان توانایی برقراری ارتباط مؤثر با دانش آموزان خود را دارند؟.

در اینجا 25 نکته درباره چگونگی متفاوت عمل کردن مربیان ارائه می شود:

معلمان پیروز اهدافی روشن دارند

هنگام مسافرت به جایی جدید، چگونه می فهمید در جهت درستی رانندگی می کنید؟ برای مثال، از علامت های جاده، نقشه و امروزه هم از جی پی اس استفاده می کنید. در جهانی آموزش، اهداف شما، برای دانش آموزانتان، همانند علامت های جاده به سمت مقصد عمل می کنند. برنامه شما نقشه است. برنامه ریزی حاکی از نبود خلاقیت در برنامه تحصیلی تان نیست، بلکه چارچوبی برای شکوفا شدن خلاقیت به آن می بخشد.

معلمان پیروز نسبت به هدف خود درک دارند

همه ما آن قدر خوش شانس نیستیم که همیشه روزهای کاری حماسی داشته باشیم. گاهی اوقات زندگی فقط پیش پاافتاده و خسته کننده است. معلمان هدفمندی که دورنمایی از اهداف خویش دارند، قادرند روزهای سخت و خسته کننده را سپری کنند، زیرا چشم هایشان به چیزی در فراسوی جاده و در انتهای راه دوخته شده است.

معلمان پیروز قادرند بدون بازخورد فوری ادامه دهند

هیچ چیز بدتر از سختی کشیدن برای تدریس نیست؛ آن هم در حالی که در نهایت دانش آموزانتان بدون لبخند یا گفتن جمله کارت خوب بود آقای معلم! از کلاس بیرون بروند. کار کردن با تمام توان، بدون دریافت نتایج فوری، سخت است. معلمانی که روی رضایتمندی فوری حساب می کنند، از پا می افتند و سرخورده می شوند. یادگیری، روابط و آموزش فرایندی بی نظم و بسیار شبیه به پرورش یک باغ است. برای رشد گیاهان زمان و تلاش زیاد ضروری است.

معلمان پیروز می دانند چه زمانی به دانش آموزان گوش دهند و چه زمانی آن ها را نادیده بگیرند

لب کلام این توصیه، مفهوم تشخیص برگرفته از بازخورد دانش آموزان است. معلمی که هیچ وقت به دانش آموز خود گوش نمی دهد، در نهایت شکست خواهد خورد. معلمی هم که همیشه به دانش آموز خود گوش می دهد، در نهایت شکست خواهد خورد. دانستن زمان گوش دادن به دانش آموزان و پذیرفتن آن ها و زمان گفتن نه، من این روش را ادامه می دهم، چون معلم هستم و دورنمای کار را می بینم، ساده نیست.

معلمان پیروز نگرش مثبت دارند

انرژی منفی خلاقیت را از بین می برد و زمینه را برای ترس از شکست هموار می کند. معلمان خوب خلق وخوی خوش بینانه، انرژی و زنده دلی دارند و موانع زودگذر گذشته را راهی برای نیل به هدف نهایی می بینند. مثبت اندیشی خلاقیت می آورد.

معلمان پیروز انتظار دارند دانش آموزانشان پیروز شوند

این مفهوم مشابه نظر والدین است. دانش آموزان به کسی نیاز دارند که آن ها را باور داشته باشد. آن ها به شخصی عاقل تر و باتجربه تر نیاز دارند تا روی توانایی هایشان سرمایه گذاری کند. انتظارات را بالا ببرید و سپس محیطی ایجاد کنید که در آن شکست هیچ ایرادی نداشته باشد. این شرایط به تقویت انگیزه در دانش آموزان کمک می کند و می کوشند به انتظاراتی که از آن ها می رود برسند.

معلمان پیروز حس شوخ طبعی دارند

شوخ طبعی و بذله گویی احساسی پایدار ایجاد می کند. از استرس ناامیدی می کاهد و به افراد فرصت می دهد شرایطشان را از دیدگاه های دیگری ببینند. اگر شما با هزار دانش آموز در مورد معلم موردعلاقه شان مصاحبه کنید، من شرط می بندم معلم مورد علاقه 95 درصد از آن ها معلم های بذله گو و شوخ هستند.

معلمان پیروز به درستی از پاداش استفاده می کنند

بله! دانش آموزان به تشویق نیاز دارند، اما تشویقی که واقعی باشد. درست نیست زمانی که می دانید تنها پنجاه درصد از کاری را که واقعاً قادر به انجامش هستند انجام داده اند، آن ها را تشویق کنید. قرار نیست محیطی ایجاد کنید که در آن هیچ پاداش یا شناختی نیست. قرار است در محیط شما پاداش ارائه شده ارزشمند باشد، زیرا شما عاقلانه از آن بهره می گیرید.

معلمان پیروز می دانند چگونه ریسک کنند

ریسک پذیری بخشی از فرمول پیروزیت است. ضروری است دانش آموزان از نزدیک ببینند وقتی فعالیت جدیدی را در کلاس درس امتحان می کنید، چگونه شکست را با پذیرش ریسک آن مدیریت می کنید. تجربه این موضوع، به اندازه درسی که تدریس می کنید، برای پرورش دانش آموزان مهم است.

معلمان پیروز ثابت قدم هستند

ثبات قدم را با واپس گرا بودن اشتباه نگیرید. ثبات قدم به این معنی است که آنچه را می گویید انجام خواهم داد، انجام بدهید. قوانین را براساس خلق وخویتان تغییر ندهید. دانش آموزان می توانند در مواقع نیاز به شما تکیه کنند. معلمانی که در روش های قدیمی خود گیر می افتند، ممکن است به نظر برسد به صورت مبالغه آمیزی ثبات دارند، اما در واقع آنان کله شقی شان را هوشمندانه با ماسک پوشانده اند.

معلمان پیروز بازتاب دهنده روش خود هستند

به منظور اجتناب از واپس گرایی و یک دنده بودن در معلمی، مربیان پیروز روی بازتاب دادن روش خودشان و ارائه آن و راهی که به ارتباط بیشتر آن ها با دانش آموزان می انجامد، وقت می گذارند. بازتاب این تفکرات برای کشف نقاط ضعف ضروری است، زیرا می تواند با کمی درک و انعطاف پذیری تقویت شود.

معلمان پیروز به دنبال مشاورانی برای خودشان هستند

معلمان متفکر، اگر کسی را نداشته باشند که باتجربه تر و عاقل تر باشد و از آن ها پشتیبانی کند، ممکن است به آسانی دلسرد شوند. شما هرگز برای مدرس بودن خیلی عاقل یا بالغ نیستید. مشاوران شما می توانند صدایی باشند که می گوید بله، تفکرات شما درست است یا نه، شما اشتباه می کنید، زیرا... و برایتان دیدگاه متفاوتی نمایان می کنند.

معلمان پیروز با والدین ارتباط برقرار می کنند

همکاری بین والدین و معلمان برای پیروزیت دانش آموزان کاملاً حیاتی است. یک جهت ارتباطی باز ایجاد کنید تا والدین بتوانند با دغدغه هایشان پیش شما بیایند و شما هم بتوانید همین کار را انجام دهید. زمانی که معلم و والدین در جبهه متحد قرار می گیرند، احتمال کمتری وجود دارد که دانش آموز به درون شکاف سقوط کند.

معلمان پیروز از کارشان لذت می برند

کشف کردن معلمی که کارش را دوست دارد، آسان است. آن ها سرچشمه انرژی های مسری اند. در این شرایط، حتی اگر موضوع درس چیزی مثل حساب دیفرانسیل و انتگرال پیشرفته باشد، موضوع درس زنده و جالب می شود. اگر شما کار یا درسی را که تدریس می کنید دوست نداشته باشید، این حس از طریق تدریستان آشکار خواهد شد. کشف کنید چرا احساس بی انگیزگی و ناامیدی می کنید. ممکن است مشکل به درسی که تدریس می کنید ربطی نداشته باشد، بلکه به انتظارات شما مربوط باشد! انتظاراتتان را کمی منعطف کنید. شاید عشق به تدریس دوباره به سمت شما روانه شود.

معلمان پیروز خود را با نیازهای دانش آموز وفق می دهند

کلاس های درس مثل سازوکاری پویا در حال تکامل دائمی هستند. بسته به روز، افراد حاضر و غایب در کلاس، و تاریخ، ممکن است مجبور به تغییر طرح ها یا برنامه ریزی خود (برای تطبیق با دانش آموز) شوید. همان طور که آن ها بزرگ می شوند و تغییر می کنند، روش های شما هم باید تغییر کنند. هدفتان را به دانش آموزتان پیوند دهید تا دیگر با تغییر آن در اثر گذشت زمان مسئله ای نداشته باشید.

معلمان پیروز از تغییر در کلاس درس استقبال می کنند

این موضوع به نکته قبلی، ولی به روشی کمی متفاوت، مربوط می شود. آیا تا به حال شده است از خانه یا اتاق خواب خود خسته شوید و تنها با عوض کردن چیدمان، آنجا مانند یک اتاق تازه به نظر برسد؟ تغییر، موتور مغز را با هیجان و ماجراجویی روشن می کند. کلاس درس خود را تغییر دهید تا دانش آموزان به هوش و آماده باشند. تغییرات ساده مثل تغییر چیدمان میز دانش آموزان و کارهای روزمره، می توانند زندگی جدیدی را به میانه یک سال طولانی بدمند.

معلمان پیروز زمانی را برای جست وجوی ابزارهای جدید صرف می کنند

با پیشرفت فناوری، منابع جدید و ابزارهایی خلق شده اند که می توانند قابلیت های زیادی به کلاس درس و برنامه تحصیلی اضافه کنند. بدون شک، دانش آموزانتان از فناوری هایی استفاده می کنند که شما تا به حال نشنیده اید. از وارد کردن فناوری به کلاس درس نترسید. غالباً موضوع کمبود بودجه وجود دارد، اما در جهان و اقلیم کنونی، دانش آموز شما در جهانی بزرگ می شود که فناوری در هر جای آن وجود دارد. این ارجحیت را به آن ها بدهید و در کلاس درس از فناوری بهره بگیرید.

معلمان پیروز از دانش آموزان خود حمایت عاطفی می کنند

روزهایی وجود دارد که دانش آموزان شما، بیشتر از درس، به حمایت عاطفی شما نیاز خواهند داشت. ارتباط عاطفی با دانش آموز، کمک می کند آن ها به مشورت های شما گوش دهند و توصیه تان را به دل بسپارند. دانش آموزان به همان اندازه که به معلمان نیاز دارند، به مربیان همدل هم نیاز دارند.

معلمان پیروز خود را با ناشناخته ها تطبیق می دهند

تدریس در محیطی که آینده کلاس درس، میزان دخالت والدین یا نتیجه کار سخت خود را نمی دانید، سخت است. شما چقدر به ندانستن تمام پاسخ ها نیازمندید؟ معلمان خوب قادرند بدون اینکه همه چیز مرتب و منظم چیده شده باشد، عمل کنند.

معلمان پیروز طرفداری والدین را تهدید نمی دانند

متأسفانه، والدین و معلمان گاهی از طرف هم تهدید می شوند. معلم نامطمئن، طرفداری والدین را تهدید فرض می کند. در حالی که تعداد زیادی والدین مداخله جوی وجود دارند که منتظرند اشتباهات معلم را به او تذکر دهند، اغلب والدین هم فقط بهترین ها را برای فرزند خود می خواهند. مربیان پیروز به توانایی های خود مطمئن هستند و زمانی که والدین بخواهند در کلاس درس مداخله کنند و نظراتشان را ابراز کنند، تهدید نمی شوند. معلمان خوب می دانند که لازم نیست همه توصیه های والدین را جدی بگیرند.

معلمان پیروز کلاسشان سرگرم کننده است

بیش از حد جدی نباشید. بعضی روزها هدف باید سرگرمی باشد. زمانی که دانش آموزان انسانیت شما را احساس می کنند و می بینند، اساس اعتماد و احترام بنا می شود. سرگرمی و آموزش با هم ناسازگار نیستند. استفاده از شوخ طبعی حتی می تواند پیش پاافتاده ترین موضوعات را جالب تر کند.

معلمان پیروز با دید کلی نگر تدریس می کنند

آموزش در خلأ اتفاق نمی افتد. افسردگی، اضطراب و استرس های روانی روی فرایند آموزش تأثیر مخربی می گذارند. بسیار مهم است که مربی (و مدل آموزشی) همه ابعاد شخصیتی دانش آموزان را پوشش دهد. ممکن است شما جالب ترین و نوآورانه ترین شیوه تدریس را داشته باشید، اما اگر به دانش آموزتان گفته باشند پدر و مادرش به زودی از هم جدا می شوند، نمی توانید او را با کلاس همراه کنید.

معلمان پیروز هرگز از یادگیری دست نمی کشند

معلمان خوب، زمانی را در برنامه خود پیدا می کنند تا خودشان یاد بگیرند. این کار نه تنها دانشتان را در موضوعی خاص تقویت می کند، بلکه شما را در موقعیت یک دانش آموز قرار می دهد. این مهم، ابعادی از فرایند یادگیری را برایتان روشن می کند که اگر همیشه فقط در حال تدریس باشید، از آن غافل می شوید.

معلمان پیروز حصارها را می شکنند

ممکن است خودتان حصاری ساخته باشید و به خودتان بگویید، نه، من هرگز نمی توانم فلان کار را انجام دهم. مثلاً شاید عهد کرده باشید هرگز معلمی نشوید که اجازه دهد دانش آموزانش اوراق یکدیگر را تصحیح کنند.

گاهی اوقات بزرگ ترین مانع رشد ما خودمان هستیم. آیا شما حصاری اطراف روش های تدریس خود ساخته اید؟ معلمان خوب می دانند چه زمانی وقت شکستن حصار است.

معلمان پیروز استادان مبحث خود هستند

به گزارش خبرنگاران و به نقل از شماره 37 رشد معلم، معلمان خوب به دانستن مهارت های خود نیاز دارند. علاوه بر روش شناسی تدریس، ضروری است شما استاد مبحث خود شوید. یاد بگیرید و هرگز یادگیری را متوقف نکنید. مربیان پیروز کنجکاو باقی می مانند.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 30 اردیبهشت 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: itgap.ir شناسه مطلب: 1023

به "25 نکته در عملکرد متفاوت معلمان پیروز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "25 نکته در عملکرد متفاوت معلمان پیروز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید