آیا خانه پدری هوشنگ ابتهاج در حال تخریب است؟
به گزارش آی تی گپ، خانه هوشنگ ابتهاج شاعر پیشکسوت اهل رشت در خطر نابودی است و به گفته مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان گیلان سند معتبری در خصوص موثق بودن خانه مطرح شده متعلق به استاد ابتهاج در دست نیست.
اهالی رشت نگران تخریب خانه هوشنگ ابتهاج شاعر پیشکسوت همشهری خود هستند. این خانه در محله تاریخی استادسرای شهر رشت در نزدیکی خانه گلچین گیلانی، پسرخاله ابتهاج، واقع شده است و به گفته علیرضا پنجه ای، شاعر و فعال فرهنگی رشت، سایه نخستین شعرش را آنجا سروده است.
به گفته پنجه ای این خانه به وسیله یکی از مغازه داران محل خریدای شده است و تره بارفروش ها با اجازه مالک آن را به محل انبار محصولات خود تبدیل نموده اند.
پنجه ای ادامه داد که چند روز قبل از آنجا رد می شدم که دیدم تره بارفروش ها در حال خالی کردن ساختمان هستند. پس از پیگیری متوجه شدم مالک قصد تخریب ساختمان را دارد؛ به همین دلیل به این فکر افتاده ایم تا نگذاریم این خانه تخریب گردد.
این شاعر بعلاوه می گوید:
سال 95 سردیسی از استاد سایه ساخته شد و قرار بود در این محله نصب گردد اما اجازه این کار داده نشد. در صورت تبدیل شدن خانه به موزه یا موسسه فرهنگی می توان این سردیس را هم در آنجا نصب کرد.
رضا علیزاده مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان گیلان دراین باره گفت:
باید یک روایت، عکس یا اعلام رسمی از سوی خانواده آقای ابتهاج در اختیار میراث فرهنگی استان گیلان قرار گیرد تا بتوانیم اقدامات بعدی را برای ثبت خانه انجام دهیم.
علیزاده گفت که برای تکمیل پرونده ثبتی بنا باید چند رفتار حقوقی، احراز مالکیت و سندیت برای نسبتی که به این خانه داده شده، به میراث فرهنگی ارائه گردد که تا به امروز به این اسناد دسترسی پیدا ننموده ایم، حتی دورادور گفته اند که آقای ابتهاج اعلام آمادگی نموده تا ملک را خودش شخصا به ما نشان دهد، ما از این اتفاق به گرمی استقبال می کنیم.
وی اضافه نمود که مالک در حال حاضر زیر بار کوچک ترین رفتار تفاهمی با میراث فرهنگی نمی رود، بنابراین مدیریت شهری قول متقاعد کردن مالک را داده است، اما نخست باید شرایط اعتبار ملک تعیین گردد و یک نفر از اعضای خانواده آقای ابتهاج به ما بگوید که این همان ملک است.
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان گیلان در انتها گفت:
هوشنگ ابتهاج افتخار رشت، گیلان و ایران است، قطعا اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان در پی آن است که یک موزه مناسب برای این شاعر ایجاد کند.
منبع: کجارو / خبرآنلاین / خبرگزاری ایسنا