یافته های هولناک اکونومیست از آمار واقعی کرونا
به گزارش آی تی گپ، خبرنگاران: نشریه اکونومیست در شماره این هفته، نتایج مهم تحقیقات و مدل سازی های آماری خود را منتشر نموده و پرده از واقعیت های تکان دهنده ای برداشته که از چشم آمارهای رسمی پنهان مانده است.
به گزارش ، نشریه هفتگی اکونومیست در سرمقاله شماره جدید خود -15 می 2021- با عنوان ضمن افشای برآورد خود از میزان مرگ و میر واقعی ناشی از کرونا (10 میلیون نفر) که بیش از 3 برابر آمار رسمی است، نوشته است:
این هفته ما تخمین خود را از تعداد واقعی مرگ و میرهای ناشی از شیوع ویروس covid-19 را منتشر می کنیم. این داستان واقعی پاندمی را روایت می نماید. تا زمانی که ذخایر واکسن به کشورهای فقیرتر نرسد، صحنه های غم انگیزی که اکنون در هند رخ می دهد خطر تکرار آن در جاهای دیگر وجود دارد،
با استفاده از داده های شناخته شده در خصوص 121 متغیر، از مرگ ومیرهای ثبت شده تا داده های جمعیت شناسی، الگویی از همبستگی فاکتورها ایجاد نموده ایم که به ما امکان می دهد خلاءهای آماری را پر کنیم. مدل ما نشان می دهد که covid-19 تا به امروز 7.1 تا 12.7 میلیون نفر جان خود را از دست داده است. برآورد اصلی ما این است که حدود 10 میلیون نفر کشته شده اند که در صورت عدم ابتلا اکنون زندگی می کردند. این تعداد مرگ و میر مازاد بیش از سه برابر آمار رسمی است که با این وجود همچنان اساس بسیاری از تحقیقات آماری درباره این بیماری است، از جمله در زمینه نرخ مرگ آوری و مقایسه های بین کشوری.
مهمترین بینشی که از کار ما گرفته شده این است که covid-19 نسبت به افراد فقیر سرسخت تر از آن است که کسی بداند. ارقام رسمی حاکی از آن است که کرونا بصورت موجی رخ می دهد، و این موج در ایالات متحده و اروپا به سختی شکسته است. اگرچه آمریکای جنوبی ویران شده است، اما به نظر می رسد که در بقیه کشورهای در حال توسعه پاندمی به آرامی خاموش می گردد.
میزان مرگ و میر در بعضی از کشورهای ثروتمند بسیار زیاد بوده است،. در رومانی و ایران مرگ و میر بیش از 2 برابر بیشتر از آمار رسمی مرگ ناشی از ابتلا به covid-19 بوده است. در مصر میزان واقعی مرگ کرونایی تا 13 برابر بزرگتر از آمار رسمی است. حال آنکه در آمریکا این اختلاف تنها 7.1 درصد است.
هند ، جایی که هر روز حدود 20 هزار نفر در حال مرگ هستند، از این قاعده مستثنی نیست. ارقام ما حاکی از آن است که از نظر میزان مرگ و میر نسبت به جمعیت، شیوع بیماری کرونا در پرو 2.5 برابر شدیدتر از هند بوده است. این بیماری راه خود را به وسیله نپال و پاکستان طی می نماید. گونه های جدید بیماری سریعتر گسترش می یابند و به دلیل رشد نمایی (تصاعدی)، سیستم های مراقبت های بهداشتی را تحت الشعاع خود قرار می دهند و حتی اگر ویروس کشنده نباشد، این حجم جمعیت، جای موارد مرگبار را پر می نمایند.
در نهایت راه متوقف کردن این ویروس، واکسیناسیون است. به عنوان نمونه ای از همکاری پیشگامانه علمی، فرایند کشف و فراوری واکسن های covid-19 هم رده با برنامه فضایی آپولو رتبه بندی می شوند. تنها در طول یک سال از کشف ویروس، افراد می توانند در مقابل یک بیماری شدید و مرگ ناشی از آن محافظت شوند. تا به امروز صدها میلیون نفر از آنها بهره مند شده اند.با این حال ، در کوتاه مدت واکسن ها به اختلاف بین فقیر و غنی دامن می زنند. به زودی ، تنها افرادی که در کشورهای ثروتمند به علت covid-19 می میرند، یا بسیار ضعیف یا فوق العاده بدشانس خواهند بود ، و یا افرادی که شانس واکسیناسیون را از دست داده اند. در مقابل ، در کشورهای فقیرتر ، بیشتر مردم چاره ای نخواهند داشت. آنها چندین ماه یا سال بدون محافظت خواهند ماند.
جهان نمی تواند استراحت کند در حالی که مردم بخاطر یک واکسیناسیون با هزینه ای کمتر از 4 دلار برای یک دوره دو دوزه از بین بروند. فکر کردن در خصوص استفاده بهتری از منابع نسبت به واکسیناسیون سخت است. برآورد مرکزی اقتصاددانان از ارزش مستقیم یک دوره آموزشی 2900 دلار است - اگر فاکتورهایی مانند دوره کووید طولانی و تأثیر آموزش ضعیف را نیز در بر داشته باشید ، کل این رقم بسیار بیشتر است. اما سود یک میلیارد دوز اضافی تأمین شده تا ژوئیه صدها میلیارد دلار خواهد بود. ویروس در گردش خون کمتر به معنای جهش کمتر است و بنابراین احتمال ابتلا به نوع جدیدی که باعث واکسینه شدن مجدد می گردد کمتر است و همه هزینه های ااین فرایند ها نیز کمتر خواهد بود.
منبع: اقتصادنیوز