وزیر خارجه ایتالیا در لیبی با حفتر و سراج دیدار کرد
به گزارش آی تی گپ، وزیر امور خارجه ایتالیا طی سفری رسمی وارد لیبی شد تا موضع اروپا در خصوص درگیری های جاری در این کشور را به طرف های درگیر اعلام کند.
برای دیدن شاهکارهای تاریخ اروپا با تور ایتالیا همراه شوید.
به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران، لوئیجی دی مایو وزیر امور خارجه ایتالیا در سایه تشدید درگیری ها در لیبی، سه شنبه (26 آذر) وارد این کشور شد تا با مقامات طرفین درگیر در همسایه جنوبی ایتالیا دیدار و گفت وگو کند.
رسانه های عربی از جمله العربیه گزارش دادند که مایو در بدو ورد به لیبی، به دیدار فایز السراج نخست وزیر دولت وفاق ملی لیبی در طرابلس رفته و با وی در خصوص تحولات این کشور گفت وگو نموده است.
او بعد از این دیدار، راهی شهر بنغازی، مقر ژنرال خلیفه حفتر، فرمانده نیروهای موسوم به ارتش لیبی شد تا با او نیز گفت وگو کند. وزیر امور خارجه ایتالیا بعد از حفتر قرار است با عقیله صالح، رئیس مجلس در شهر طُبْرُق دیدار کند.
حفتر و وزیر خارجه ایتالیا
لیبی بعد از سرنگونی سرهنگ معمر القذافی، دیکتاتور لیبی در سال 2011، مدتی بدون دولت مرکزی ماند تا اینکه سال 2015 با حمایت سازمان ملل و جامعه بین الملل، دولت وفاق ملی با هدف ایجاد ثبات در این کشور به ریاست فایز سراج بر اساس توافق صُخیرات مغرب تشکیل شد. هم اکنون شهر طرابلس، محل استقرار این دولت و مجلس وابسته به آن است.
به دنبال تشکیل این دولت، نیروهای سیاسی و نظامی حامی ژنرال حفتر نیز دست به ایجاد دولت موازی و مجلس در طبرق زدند که به مجلس طبرق معروف است و طی این سال ها، بین نیروهای مورد حمایت این دو دولت و مجلس جنگ و درگیری است.
علت سفر وزیر خارجه به لیبی چیست؟
خبرگزاری آکی ایتالیا نوشت که سفر لوئیجی دی مایو به لیبی، بر درگیری فعلی در این کشور، تفاهم نامه امضاء شده در خصوص مهاجرت از لیبی به آفریقا و مسائل مهم دیگری متمرکز خواهد شد.
خبرگزاری نووا ایتالیا نیز در خصوص سفر وزیر خارجه این کشور نوشت که او در اولین سفر رسمی خود به لیبی، می خواهد در خصوص موضع مشترک اروپا در خصوص بحران لیبی رایزنی و گفت وگو کند.
این خبرگزاری امروز به نقل از منابع دیپلماتیک همچنین گزارش داد که دولت وفاق لیبی با پیشنهاد رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه مبنی بر اعزام 5 هزار نظامی ترکیه به لیبی مخالفت نموده است. سراج و اردوغان این هفته در استانبول با یکدیگر دیدار نموده اند.
این منابع گفتند: پیش از نشست رؤسای جمهور ترکیه و روسیه در هشتم ژانویه (19 آبان) در خصوص لیبی، باید کوشش های [دیپلماتیک] خوبی صورت گیرد.
به گفته این منابع، اروپا به دنبال این است که با وزنه سیاسی و مالی خود، بار دیگر این اصل را به کرسی بنشاند که بحران لیبی راهکار نظامی ندارد. مجلس اروپا این هفته در خصوص اقدامات حفتر در لیبی و به راه جوی خون در این کشور هشدار داد. (+)
ترکیه هفته گذشته با دولت وفاق ملی لیبی دو تفاهم نامه همکاری امنیتی و ترسیم مرزهای دریایی با هدف اکتشاف منابع انرژی در دریای مدیترانه امضا کرد که به مذاق مصر، یونان، قبرس جنوبی و ژنرال خلیفه حفتر خوش نیامد و همین باعث شد که او پنجشنبه گذشته برای چندمین بار فرمان حمله به شهر طرابلس، پایتخت دولت وفاق ملی لیبی را صادر کند.
مرزهای آبی ترکیه و لیبی
ژنرال خلیفه حفتر که حمایت مصر، عربستان سعودی و امارات عربی متحده را دارد، از 15 فروردین گذشته چند عملیات نظامی گسترده برای نفوذ به شهر طرابلس شروع نموده تا دولت فایز السراج را که مورد حمایت قطر و ترکیه هستند، ساقط کند ولی عملیات نظامی و حمایت های نظامی و سیاسی حامیانش برای تصرف طرابلس راه به جایی نبرده است.
ق
منبع: خبرگزاری فارس