میانجی گری اردن برای جلوگیری از شروع جنگ بین مصر و ترکیه
به گزارش آی تی گپ، در حالیکه عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر در انتظار مجوز مجلس برای مداخله نظامی در خاک لیبی است، اردن میانجی گری برای جلوگیری از جنگ بین مصر و ترکیه در خاک لیبی را شروع نموده است.

به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران، سامح شکری وزیر خارجه مصر روز یکشنبه(دیروز) وارد امان پایتخت اردن شد و حامل پیامی از جانب عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر بود.
شکری در این سفر با عبدالله دوم شاه این کشور و ایمن الصفدی همتای اردنی خود ملاقات کرد و در کنفرانس خبری مشترک با همتای اردنی خود تأکید کرد که آنچه در لیبی رخ می دهد، تهدیدی عظیم علیه امنیت ملی عربی و مصری و قاهره اقدامات قاطعی در این باره اتخاذ خواهد نمود.
او همچنین ترکیه را به کوشش برای برهم زدن ثبات دنیا عرب به وسیله جذب افراد مسلح خارجی، متهم کرد.
به نوشته روزنامه الأخبار لبنان، در کنار میانجی گری اردن برای جلوگیری از وقوع جنگ بین مصر و ترکیه در خاک لیبی، طی چند روز گذشته توافقاتی با الجزائر درباره لیبی صورت گرفت حال آنکه از چند ماه پیش به دلیل حمایت های الجزائر از بعضی تحرکات ترکیه، روابط لیبی و الجزائر نیز دچار تنش شده بود.
عبدالمجید تبون رئیس جمهور الجزائر یکشنبه شب(دیشب) در سخنانی بر راه حل سیاسی حل بحران لیبی تأکید کرد. (جزئیات بیشتر)
از سوی دیگر سران سه کشور اروپایی فرانسه، ایتالیا و آلمان در بیانیه مشترکی از آمادگی برای اعمال مجازات علیه هر طرفی که تحریم تسلیحاتی لیبی را به وسیله زمینی، هوایی و دریایی نقض می نماید، تأکید کردند.
در همین ارتباط عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر روز یکشنبه(دیروز) نشستی را با شورای دفاع ملی به منظور آنالیز اوضاع لیبی برگزار کرد و در این نشست محمد احمد زکی وزیر دفاع مصر سناریوهای مربوط به مداخله نظامی در لیبی را ارائه کرد و گفت که این مأموریت ممکن است چند سالی به طول انجامد تا اهداف خود را به طور کلی محقق کند به خصوص اینکه ارتش نمی تواند برای حمایت از قبایل مداخله نموده و سپس آن ها را تنها رها کند تا دشمن از آن ها انتقام بگیرد.
به موجب قانون اساسی مصر، اعزام نیرو به خارج از مرزها بایستی با موافقت مجلس صورت گیرد که گفته می گردد امروز دوشنبه جلسه مجلس در این زمینه برگزار خواهد شد.
لیبی از سال 2011 و از زمان سرنگونی حکومت معمر قذافی رهبر سابق لیبی با گسستگی سیاسی روبرو شده و تحت کنترل دو دولت موازی در شرق و غرب در آمده است؛ دولت وفاق ملی به ریاست فایز السراج در طرابلس (غرب کشور) و دیگری دولت طُبرُق در شرق لیبی که خلیفه حفتر فرمانده شبه نظامیان ارتش ملی لیبی را حمایت می نماید.
نیروهای حفتر از فروردین 1398 با حمایت چند کشور اروپایی و عربی حمله به طرابلس پایتخت لیبی را شروع کردند و پس از گذشت بیش از یکسال پیروز نشدند به داخل شهر نفوذ نمایند و به دلیل مقاومت شدید نیروهای دولت وفاق ملی، مجبور به عقب نشینی از مرز طرابلس و ترهونه شدند. دولت وفاق ملی نیز از حمایت ترکیه و قطر برخوردار است.
م
منبع: خبرگزاری فارس