موزه مردم شناسی حمام قجر؛ سفر به زمان گذشته!

به گزارش آی تی گپ، موزه مردم شناسی حمام قجر یکی از زیباترین و بی نظیرترین مراکزیست که می توانیم جواب تمام سوالاتمان را در آنجا پیدا کنیم.

موزه مردم شناسی حمام قجر؛ سفر به زمان گذشته!

پس از تهیه بلیط هواپیما قزوین و بازدید از این مکان بی نظیر احساس خواهید کرد که انگار به زمان گذشته سفر نموده و شاهد زندگی روزمره مردم چند صد سال پیش هستید. چرا که در هر بخش ماکت هایی بسیار جذاب و واقعی ساخته شده اند که هر کدام در حال اجرا دادن کار بخصوصی هستند.

در آنجا می توان جواب بسیاری از سوالاتی که در ذهنمان راجع به مردمان گذشته داریم را پیدا کنیم و مطالب بسیار زیادی را بیاموزیم. پس برای آشنایی بیشتر با موزه مردم شناسی حمام قجر تا آخر این مطلب با ما همراه باشید.

چرا بازدید از موزه مردم شناسی حمام قجر پیشنهاد می شود؟

همانطور که در بالا اشاره نمودیم شما در موزه قجر با بخش های مختلفی آشنا خواهید شد که هر کدام سبک زندگیِ گذشتگانمان و همچنین مطالب بسیار مفید تاریخی را در اختیارمان قرار می دهند. علاوه بر آن، تماشای فضای بسیار قدیمی و جذاب حمام قجر باعث شگفت زدگی تان خواهد شد.

بسیاری از گردشگرانی که به شهر زیبای قزوین سفر نموده و از حمام قجر دیدن می نمایند، عکس های متعددی را در بخش های مختلف این موزه مردم شناسی و روبه روی ماکت های این موزه می گیرند. این ماکت ها به قدری جذاب و طبیعی ساخته شده اند که دقایق زیادی به آن ها خیره خواهید شد و چنین تصور خواهید کرد که هر لحظه ممکن است یکی از آن ها حرکت نموده و شما را غافلگیر نمایند!

تاریخچه موزه مردم شناسی حمام قجر

مطلب مهمی که در خصوص حمام قجر وجود دارد این است که بیشتر مردم به خاطر اسم این حمام چنین تصویر می نمایند که تاریخ ساخت این بنا به زمان قاجار بازمی شود. اما باید بگوییم که این حمام قدیمی در زمان حکومت صفویان و به دستور شاه عباس صفوی ساخته شده است. در حقیقت نام این حمام به سازنده اصلی آن یعنی امیر گونه خان قاجار باز می شود.

نکته جالب این است که دستور ساخت این بنا توسط یک خاندان صفوی و مراحل ساخت آن از صفر تا صد توسط یکی از خاندان قاجار صورت گرفته. چرا که امیر گونه خان قاجار یکی از نوادگان قاجار بوده و به همین دلیل نیز نام این حمام، قجر نهاده شد. تاریخ ساخت حمام قجر به سال 1507 هجری باز می شود که از آن موقع به بعد این حمام حدود 300 سال مورد استفاده عموم نهاده شد و در نهایت تبدیل به موزه مردم شناسی شهر قزوین در سال های اخیر شد.

معماری موزه مردم شناسی حمام قجر

شاید در ابتدای ورودتان به موزه مردم شناسی حمام قجر محو تماشای بخش های مختلف گنبدی شکل، 6 شاه نشین جذاب آن، حوض زیبایی که در وسط قرار گرفته است و همچنین کاشی کاری های فیروزه ای منحصربه فردش شوید.

فضای مفید حمام قجر حدود 1045 متر بوده و شامل بخش های متعددی می شود. از میان بخش های متعدد حمام قجر می توان به 3 بخش اصلی آن یعنی: گرمخانه، سربینه و میاندر اشاره نمود که شما با ورود به این موزه وارد بخش سربینه خواهید شد.

چنین گفته می شود که حمام قجر در آن موقع به دو بخش بانوان و آقایان تقسیم می شد و در واقع سربینه قسمت رخت کن و استراحت مردم بود که شامل دو قسمت شرقی و غربی می شد. از بخش های دیگر حمام قجر می توان به گرم خانه اشاره نمود که خود گرم خانه به بخش های خزینه آب گرم، حوض آب سرد، اعیان نشین و همچنین تونل گربه تقسیم می شد.

بخش های مجزایی نیز برای شست وشو در سمت چپ و راست قرار داشت که مورد استفاده مردم قرار می گرفت. همچنین برای آوردن آب و شست وشو از ظروف سفالی در آن موقع استفاده می شد.

در موزه مردم شناسی حمام قجر از چه چیزهایی می توان بازدید کرد؟

همانطور که در بالا شرح دادیم، بخش های بسیار متنوع و متعددی در موزه مردم شناسی حمام قجر وجود دارد که می توانید از آن ها دیدن نموده و اطلاعات مفیدی کسب کنید. موارد جذابی که نظر ما را به خودش جلب می نماید مشاغل مردم قزوین در زمان های گذشته بوده که می توانید با تماشای ماکت ها در بخش های با مطالب متعددی آشنا شوید. موارد دیگر شامل آداب و رسوم مردم قزوین می شود که بعضی از آن ها جذابیت بسیاری بالایی برای عموم مردم و بازدیدنمایندگان دارند.

برای مثال، آیا می دانستید یک رسم عجیب و جالب به نام 50 بدر میان مردم قزوین وجود دارد؟ این در حالیست که ما فقط با 13 بدر آشنا هستیم و همگی آن را می شناسیم. از بخش های جذاب دیگر می توان به مجموعه تعزیه خوانی، دعانویسی و ... اشاره نمود.

چگونه به موزه مردم شناسی حمام قجر برویم؟

موزه مردم شناسی حمام قجر در خیابان عبید زاکانی قرار گرفته است که این خیابان نیز نزدیک سبزه میدان است. البته نام اصلی این میدان، میدان آزادیست که (میان مردم قزوین) به نام سبزه میدان معروف است و با این نام به راحتی می توانید این میدان را پیدا کنید. اما اگر بخواهید با ماشین شخصی خودتان و یا حتی با تاکسی به سمت سبزه میدان بروید، بهترین روش ممکن این است که ابتدا به میدان ولیعصر قزوین رفته و سپس از آنجا به سمت سبزه میدان بروید. هنگامی که به سبزه میدان رسیدید همان راستا را مستقیم بروید، پس از مدت زمان بسیار کوتاهی متوجه کاخ چهل ستون در سمت چپ خودتان خواهید شد که این نشان می دهد تا اینجا راستا را درست طی نموده اید.

سپس همان خیابان را تا اولین چهارراه طی نموده و بعد از سپری کردن چهارراه، مجددا مستقیم بروید تا به اولین خیابان یا همان خیابان عبید زاکانی برسید که سمت راستتان قرار گرفته است. خیابان عبید زاکانی را تا اولین چهارراه طی کنید، موزه مردم شناسی حمام قجر در سمت چپ چهارراه قرار گرفته است.

در نزدیکی موزه مردم شناسی حمام قجر از چه جاهای دیدنی دیگری می توان بازدید کرد؟

موزه چهل ستون: 450 متر

سرای سعدالسلطنه: 650 متر

بنای قدیمی گراند هتل: 650متر

سردر عالی قاپو قزوین: 850 متر

موزه قزوین: 1 کیلومتر

سرای وزیر: 1 کیلومتر

کاروانسرای میرزا موسی وزیر: 1 کیلومتر

چه هتل هایی در نزدیکی موزه مردم شناسی حمام قجر برای اقامت وجود دارد؟

هاستل گلشن: 400 متر

اقامتگاه سنتی خانه بهروزی: 450 متر

هتل ایران: 450 متر

هتل سفیر: 750 متر

چه رستوران ها و غذاخوری هایی نزدیک به موزه مردم شناسی حمام قجر هستند؟

فست فود فلفل: 450 متر

رستوران نوفل شاتو: 450 متر

کافه رستوران سنتی سرای سعدالسلطنه: 450 متر

رستوران اقبالی: 700 متر

رستوران سیب: 800 متر

رستوران یاس: 850 متر

منبع: گردشبان
انتشار: 2 اسفند 1399 بروزرسانی: 2 اسفند 1399 گردآورنده: itgap.ir شناسه مطلب: 1545

به "موزه مردم شناسی حمام قجر؛ سفر به زمان گذشته!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "موزه مردم شناسی حمام قجر؛ سفر به زمان گذشته!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید