بدهی 4 میلیارد دلاری یونان، ایتالیا و شل به ایران
به گزارش آی تی گپ، خبرنگاران: مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت با اعلام اینکه بدهی زنجانی به شرکت ملی نفت ایران مربوط به محموله های نفت کوره و سایر معاملات است نه نفت خام و میعانات گازی گفت: شرکت شل و کشورهای یونان و ایتالیا در مجموع 4میلیارد بدهی به ایران دارند.
سفر با تور یونان ارزان را از دست ندهید و از نزدیک با سرزمین اسطوره های باستانی آشنا شوید.
به گزارش خبرنگار مالی خبرنگاران، سید محسن قمصری در نشست خبری با اعلام اینکه ایران به شرکتهای نفتی خارجی بدهی ندارد گفت: آخرین بدهی بیع متقابل مربوط به شرکت انی ایتالیا بود که با دریافت چند محموله نفتی از ایران این بدهی تسویه شد.
وی درباره طلب نفتی ایران از مشتریان اروپایی گفت: طلب نفتی ایران با توتال و اسپانیا تسویه شده است اما کشورهای یونان و ایتالیا و شرکت شل حدود 4 میلیارد دلار به شرکت ملی نفت ایران بدهکار هستند.
قمصری با اشاره به اینکه طلب نفتی ایران از این مشتریان اروپایی مربوط به قبل از تحریمهاست گفت: البته می توان این مقدار طلب را در مقابل غذا و دارو تهاتر کرد اما اتحادیه اروپا مانع از انجام اینکار می گردد. این رفتار اتحادیه اروپا قابل پیگیری است. بر همین اساس ایران این موضوع را پیگیری می نماید.
وی درباره بدهی های نفتی بابک زنجانی گفت: سه نوع محموله در اختیار این فرد نهاده شد؛ نفت خام، میعانات گازی و نفت کوره. زنجانی محموله های نفت کوره را فروخته است اما محموله های نفت خام و میعانات گازی از وی پس گرفته شده است؛ کلیه محموله های نفت خام توسط شرکت ملی نفت به فروخته شده است و 50 درصد محموله های میعانات گازی نیز فروخته شد.
مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به اینکه بدهی بابک زنجانی به شرکت ملی نفت بابت محموله های فروخته شده نفت کوره و سایر معاملات وی با این شرکت است، در رابطه با نقش شرکت نیکو در پرونده بابک زنجانی گفت: ظاهرا فروش به وسیله نیکو بوده اما این شرکت نقش چندانی نداشته است. چرا که پول به حساب نیکو واریز نشده است.
قمصری با اعلام اینکه در حال حاضر قیمت نفت خام به نوعی در حال مدیریت است، گفت: البته این مدیریت نه توسط رقبا و نه کشورهای منطقه انجام می گردد بلکه همانطور که در یک دهه گذشته قیمت ها به گونه ای افزایش یافت تا بعضی از سرمایه گذاری ها در صنعت نفت مالی گردد این مدیریت صورت می گیرد.
وی با بیان اینکه هیچ دلیلی برای افزایش و کاهش قیمت نفت خام نداریم، گفت: پیش بینی می گردد که مدیریت قیمت نفت خام به گونه ای باشد که قیمت ها بین 60 تا 80 دلار نگه داشته گردد.
مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران با اعلام اینکه متوسط صادرات نفت خام ایران کمی بیش از یک میلیون بشکه در روز است گفت: اینکه در بعضی از خبرها از افزایش صادرات نفت خام کشور خبر می دهند صحیح نیست در واقع به دلیل مسائل عملیاتی توسط پالایشگاه های خریدار نفت ایران در بعضی از ماه ها صادرات نفت خام کاهش و در مقابل بعد از رفع مشکل صادرات نفت خام افزایش می یابد.
قمصری با تأکید براینکه حتی پس از رفع تحریم ها اولویت صادرات نفت خام کشور به کشورهای شرق آسیا خواهد بود گفت: حتی قبل از تحریم ها حدود 61 درصد صادرات نفت خام به این منطقه بود. با توجه به اینکه بازار نفت خام تغییر نموده است، و تمایل به نفت سنگین افزایش یافته و نفت خام ایران به تدریج به سمت سنگین شدن می رود عمده توجه صادرات به سوی آسیا خواهد بود.
وی با تأکید براینکه برای خرید تجهیزات صنعت نفت نمی توان به وسیله تهاتر نفت و کالا اقدام کرد، گفت: تنها کالاهایی را می توان تهاتر کرد که مورد تأیید بانک مرکزی باشد.
مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران با اعلام اینکه ارتباط ایران در سه سال گذشته با مشتریان اروپایی قطع نشده است، گفت: آنها این آمادگی را دارند که در صورت رفع تحریم ها به صورت جدی با ایران مذاکره نمایند.
قمصری در پاسخ به این سوال که اگر تحریم ها رفع گردد امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران چه مقدار می تواند صادرات نفت خام را افزایش دهد گفت: این موضوع در ابتدا باید از جنبه های مختلف آنالیز گردد اما حداکثر مقداری که بلافاصله می توان صادرات نفت خام را افزایش داد 500 هزار بشکه است.
مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران درباره نحوه تعامل و همکاری با بخش خصوصی نیز گفت: ما می توانیم با بخش خصوصی دو نوع همکاری داشته باشیم، نخست بحث بازگرداندن وجوه نفتی ایران است که بخش خصوصی می تواند با زنجیره تهاتر این موضوع را برای ما تسهیل کند و دوم بخش خصوصی باید کوشش کند در نقاط مختلف دنیا بازار مصرف ایجاد و سهمی از این بازار دریافت کند.
وی اضافه کرد: نقش امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران در این همکاری می تواند این گونه باشد که ما تامین نماینده نفت خام برای این شرکتها برای توزیع در نقاط مصرف دنیا باشیم.
قمصری با بیان این که بخش خصوصی ما هم اکنون به دنبال این است که نفت را با قیمتی ارزانتر از ما خریداری کند و با 2 دلار بیشتر بفروشد، توضیح داد: این موضوع نمی تواند نشان دهنده توانایی بخش خصوصی در تجارت دنیای انرژی باشد و آنها باید بپذیرند که در بازار ریسک نمایند و تنها به دنبال واسطه گری و دلالی نباشند که بدون شک اگر این گونه باشد در بازار انرژی نقشی نخواهند داشت.
منبع: تسنیم