6 مرداد؛ روز جهانی حفاظت از طبیعت
به گزارش آی تی گپ، روز جهانی حفاظت از طبیعت، هرسال در 6 مرداد در سراسر جهان برگزار می گردد تا آگاهی مردم نسبت به حفاظت از منابع طبیعی را بالا ببرد.
6 مرداد (28 ژوئیه) هرسال به عنوان روز دنیای حفاظت از طبیعت گرامی داشته می گردد و این رویداد، محیط زیست سالم را مبنایی برای جامعه مولد و پایدار می داند. درواقع، همه ما انسان ها برای تضمین سلامتی نسل های فعلی و آینده باید در حفاظت، حراست و مدیریت پایدار منابع طبیعی مشارکت داشته باشیم.
انسان برای زندگی روزمره خود به منابع طبیعی مانند آب، هوا، خاک، مواد معدنی، درختان، حیوانات، غذا و گاز احتیاج دارد. برای حفظ تعادل در دنیا طبیعت، ما نیز باید به بقای گونه های مختلف یاری کنیم. طبق گزارش صندوق دنیای طبیعت، فشاری که ما انسان ها از سال 1970 به کره زمین وارد نموده ایم، دوبرابر شده و منابع طبیعی که زندگی مان به آن وابسته است، 33 درصد کمتر شده است. علی رغم کوشش هایی که سازمان ها و فعالان محیط زیست برای حفاظت از طبیعت انجام داده اند، اقدامات شان تحت تأثیر افراد ذی نفع قرار گرفته است.
حفاظت از طبیعت بسیار حائز اهمیت است، به خصوص که دانشمندان نسبت به انقراض های گسترده در آینده نزدیک هشدار داده اند. بسیاری از مستندهای طبیعت به هدررفتن منابع طبیعی اشاره دارند. ما برای تداوم بشریت، کره زمین را به قیمت زندگی گونه های جانوری و گیاهی دیگر، به دنیایی از فولاد و بتن تبدیل نموده ایم و به همین علت وظیفه بیشتری در قبال حفاظت از این منابع حیاتی داریم که بقای ما به آن ها وابسته است.
درختان و گیاهان کربنی را جذب می نمایند که موجب افزایش دمای هوای کره زمین، افزایش طوفان ها و سطح آب دریاها شده و ذوب یخچال های آب شیرین را که تهدیدی برای جوامع انسانی به شمار می روند، در پی داشته است. یخچال ها به رودخانه ها و دریاچه ها وصل هستند، منابعی که جوامع شهری و روستایی برای آب آشامیدنی به آن ها وابسته هستند. پرندگان، زنبورها و سایر حشرات به گرده افشانی گیاهانی می پردازند که انسان با خوردن آن ها می تواند تغذیه سالمی داشته باشد. کارخانه های غذایی به علت انگیزه های مالی، غذاهایی با کیفیت پایین تر عرضه می نمایند. شواهد نشان می دهد، وقتی بچه ها را به دل طبیعت می بریم تا ادراک شان تقویت گردد، مهارت هایشان بسیار سریع تر از سایرین رشد می نماید.
کره زمین انواع منابع را به ما داده است که ازطریق بهره بردای مدرن در قالب چوب، دارو، آب، گیاهان و حیوانات برای خوردن، فلزات، ویتامین ها و موادمعدنی در اختیار انسان قرار می گیرد؛ هرچند که این منابع بایاری سیستم های پیچیده، برای پول بیشتر بهره برداری می شوند. طبیعت، نعمات زیادی به ماه هدیه نموده است و اگر از آن محافظت نکنیم، به واسطه سوء استفاده و بهره برداری از این منابع گرانبها، آن ها را ازدست خواهیم داد.
دنیای طبیعت با افزایش تهدید های ناشی از روش های ناپایدار روبرو است و چالش پیش روی جوامع، نحوه حفاظت و نگهداری از طبیعت در روند تحقق توسعه پایدار است. شرایط طبیعت بر بقای انسان، اقتصاد دنیای و محلی، زندگی اجتماعی، سلامت و رفاه انسان تأثیر می گذارد.
در روز دنیای حفاظت از طبیعت بیاییم، برای یاری به کوشش های محلی، ملی و دنیای در حفظ طبیعت و مزایایی که برای نسل های کنونی و آینده دارد، کمر همت ببندیم و آگاهانه رفتار کنیم.
منبع: کجارو / keepincalendar.com