کف پای صاف چیست؟ ، برترین روش درمان خانگی کف پای صاف
به گزارش آی تی گپ، کف پای صاف یکی از بیماری های رایج استخوانی است که در افراد مختلفی دیده می گردد. روش های درمان این مشکل متفاوت بوده و انواع مختلفی دارد. یکی از این روش ها، درمان خانگی کف پای صاف است.
به گزارش سلامت نیوز؛ البته در بیشتر مواقع فیزیوتراپی پا برای درمان این بیماری به وسیله پزشکان توصیه می گردد، ولی باز هم می توان با روش های ساده تر خانگی این بیماری را درمان کرد. در ادامه شما را به صورت مختصر با این بیماری آشنا نموده و درمان خانگی کف پای صاف را شرح می دهیم.
کف پای صاف چیست؟
پای هر فردی از تاندون ها، ماهیچه ها، بافت های نرم و استخوان های زیادی تشکیل شده است که به انسان یاری می نماید تا بتواند به صورت قائم بایستد یا هر فعالیتی مانند دویدن، راه رفتن یا پریدن را انجام دهد. قوس پای هر فردی حالتی متفاوت داشته و می تواند در سه دسته بندی قوس بلند، قوس خنثی یا معمولی و قوس صاف قرار بگیرد. هر کدام از این قوس ها دارای ویژگی های منحصر به فردی است، ولی رایج ترین حالت آن، قوس پای معمولی است.
در قوس پای صاف، تمامی سطح زیرین پا با کف زمین ارتباط خواهد گرفت. افرادی که به این بیماری دچار هستند، از دوران کودکی با آن سر و کار خواهند داشت. یعنی در این زمان تاندون هایی که وظیفه کشیدن انحنا به سمت بالا را دارند، سفت نشده و این حالت به وجود خواهد آمد. داشتن کف پای صاف دردناک نیست، ولی می تواند روی نحوه راه رفتن افراد تاثیر گذار باشد. حتی می تواند در مچ یا ساق پا مشکلاتی را به وجود آورد.
درمان خانگی کف پای صاف
قبل از اینکه بخواهیم در رابطه با درمان خانگی کف پای صاف صحبت کنیم باید به این نکته اشاره نماییم که این درمان برای شرایطی است که مشکل شما در حد نرمال باشد. در غیر این صورت باید به پزشک مراجعه نمایید. در حالت کلی هر زمان که هر گونه علائمی را در رابطه با این بیماری در خود مشاهده کردید باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید تا با تجویز برترین روش درمانی، شما را به سمت سلامت کامل ببرد. خیلی از مواقع درمان صافی کف پا به وسیله تمرینات فیزیوتراپی قابل انجام بوده و شاید پزشک توصیه نماید تا نسبت به استعلام قیمت دستگاه فیزیوتراپی و خرید آن اقدام نمایید تا تمامی تمرینات را با دقت بالا در خانه انجام داده و بتوانید عضله های کف پای خود را به حالت نرمال برسانید. ولی بازهم می توانید از روش های زیر بهره ببرید تا کمی به روند بهبود یاری نمایید:
بالابردن قوس پا
یکی از تمریناتی که در درمان خانگی کف پای صاف توصبه می گردد، استفاده از لیفت با قوس پا یا گنبدی پا می باشد. در این تمرین باید پا های خود را روی زمین به صورت صاف قرار داده و قوس پا را تا جایی که می توانید بالا نگه دارید. به این صورت که وزن پا را به سمت بیرون چرخانده و پاشته و انگشتان پا را با تمامی قدرت روی زمین نگه دارید. ایستاده یا نشسته بودن شما هیچ تفاوتی در انجام این تمرین نداشته و در هر حالتی که راحت باشید، امکان انجام این تمرین وجود دارد.
تیله را با استفاده از انگشتان پا بردارید
اگر میان گزینه های درمان خانگی کف پای صاف، در پی راهی هستید که عضلات درونی پا های شما تقویت شوند، می توانید از این تمرین استفاده نمایید. در این روش باید کوشش کنید تا با انگشتان پای خود، تیله ای را بردارید. بهتر از تعداد زیادی تیله (مثلا 10 تا 20 عدد) را در کنار یکدیگر و روی زمین قرار دهید. حالا کنار آن ها بنشینید و کوشش کنید تا تمامی تیله ها را با انگشتان پا برداشته و در کاسه مخصوصش قرار دهید.
با پاشنه پا و پنجه پا راه بروید
یکی از راه های معرفی شده در درمان خانگی کف پای صاف که می تواند به تقویت ماهیچه های مچ پای شما یاری نماید، راه رفتن روی پاشنه پا و راه رفتن روی پنجه پا است. زمانی که تصمیم دارید تا روی پاشنه پا حرکت کنید، باید انگشتان پا را بالا نگه داشته و تمامی وزن خود را روی پاشنه بیندازید. حالا اگر تصمیم دارید روی پنجه حرکت کنید، کف و پاشنه پا را بالا بیاورید و وزن خود را روی پنجه بیندازید. حالا برای راه رفتن آماده هستید. از این طریق عضله های مچ پا به صورت چشم گیری تقویت خواهد شد.
پای خود را ماساژ دهید
ماساژ پا یکی از برترین روش های توصیه شده در درمان خانگی کف پای صاف می باشد. در این روش می توانید صبح های زود یا شب ها قبل از خواب، از یک روغن گرم استفاده نموده و پایتان را ماساژ دهید. برای ماساژ پا روش های مختلف وجود دارد. شما می توانید یک توپ کوچک ماند توپ تنیس را برداشته و پای خود را روی آن بغلتانید. با این روش درمان خیلی سریع خواهید داشت.
استفاده از تمرینات هوازی
این تمرینات یکی دیگر از بخش های درمان خانگی کف پای صاف می باشند. البته باید در ابتدا با تمرینات خیلی سبک کار خود را آغاز کنید. قایق رانی، دوچرخه سواری یا شنا می توانند به شما یاری نمایند تا تحمل وزن روی پا های خود را کاهش دهید. یک روش دیگر این است که با پای برهنه در خانه خود آغاز به پیاده روی کنید. این تمرین باید تا جایی ادامه پیدا کند که پای شما دچار درد نگردد.
منبع: فرارو