محققان به یاری مهندسی برق شکلات کم چرب فراوری کردند
به گزارش آی تی گپ، فیزیک دانان دانشگاه تمپل (Temple University) در فیلادلفیا یک روش تازه ابداع نموده اند که به یاری آن می توان شکلات را با چربی کم فراوری کرد. در حال حاضر برای اینکه فراوری نماینده ها بتوانند شکلات را در حالت مایع نگه دارند به آن مقدار زیادی چربی (حدود 40 درصد) اضافه می نمایند. اما محققان در این روش تازه به شکل هوشمندانه ای از میدان الکتریکی استفاده کردند تا شکلات را در حالت مایع نگه دارند.

تحقیقات این فیزیک دانان در زمینه الکترورئولوژی صورت گرفت. رشته الکترورئولوژی با تغییر شکل جریان ماده بر اثر الکتریسیته سر و کار دارد. محققان تمپل پی بردند که با اعمال میدان الکتریکی در مسیر جریان شکلات مایع می توانند اندازه چسبندگی و غلظت آن را کاهش دهند. چون این میدان الکتریکی ذرات کاکائو را قطبی می نماید، محققان توانستند جهت این ذرات را تغییر داده و آنها را درون شکلات جمع نمایند، سپس آنها را به زنجیره های کوتاهی تبدیل کردند تا بتوانند به راحتی به جریان درآیند.
هر چه اندازه چسبندگی و غلظت شکلات کمتر باشد، چربی مورد احتیاج برای حفظ حالت مایع آن کمتر می گردد. تیم تمپل می گویند که با استفاده از این روش می توانند این رقم را از 40 درصد به 32 درصد کاهش دهند. استدلال آنها این است که هر چه شکلات چربی کمتری داشته باشد، سالم تر خواهد بود، چون اندازه کالری آن کاهش می یابد. آنها می گویند چربی بالا در شکلات منجر به چاقی مفرط می گردد. البته آنها قبول دارند که درصد زیادی از چربی شکلات، در واقع کره کاکائو است که به نوبه خودش فوایدی برای سلامتی ما دارد.
منبع: The Verge
منبع: دیجیکالا مگ