طرز تهیه پودر پاپریکا (دودی در فر و ساده بدون فر)
به گزارش آی تی گپ، برای تهیه پودر پاپریکا، ابتدا فلفل دلمه ای باید خشک گردد. بنابراین این کار اندکی زمان بر است. این پودر را می توانید به دو صورت پودر پاپریکای دودی در فر و پودر پاپریکای ساده بدون فر تهیه کنید.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - پودر پاپریکا در تهیه غذا های زیادی از جمله انواع سس ها مانند سس گوشت و سس مرغ مورد استفاده قرار می گیرد. این ادویه سرشار از ویتامین K است که به انعقاد خون یاری می نماید؛ ترشحات معده را تحریک نموده و سوء هاضمه را برطرف می نماید. همچنین منبع خوبی از ویتامین ث است (سه برابر میزان احتیاج روزانه بدن)، بنابراین به درمان سرماخوردگی یاری می نماید. در ادامه با روش تهیه خانگی این ادویه آشنا می شوید.
طرز تهیه پودر پاپریکا
مواد لازم | |
فلفل دلمه ای قرمز | 5-4 عدد |
دستور تهیه:
1. فلفل دلمه ای ها را شسته و روی پارچه نخی قرار دهید تا کاملا خشک شوند.
2. فلفل دلمه ای را از وسط برش بزنید، سر آن را جدا کنید و دانه های وسط آن را خارج کنید. سپس به صورت خلال های نازک برش بزنید.
3. برای خشک کردن برش های فلفل دلمه ای سه روش وجود دارد:
- نور خورشید: ساده ترین روش برای خشک کردن هر نوع سبزی استفاده از نور خورشید است. برای این منظور باید برش های فلفل دلمه ای را روی یک سطح مشبک مانند پشت آبکش بچینید تا هوا بین آن ها جریان داشته باشد و حین خشک شدن، تغییر رنگ دهند. اما از آنجا که در همه فصول آفتاب مناسب برای خشک کردن وجود ندارد، این روش ممکن است همواره به نتیجه مطلوب نرسد.
- حرارت بخاری: روش دیگر برای خشک کردن فلفل دلمه ای استفاده از گرمای بخاری است. برای این منظور باید برش های فلفل دلمه ای را در یک سینی رویی بچینید و جلوب بخاری یا روی بخاری با حرارت خیلی ملایم قرار دهید تا به مرور خشک شوند. در حین خشک شدن نیز گاهی باید آن ها را برگرداند تا دو طرف به یک اندازه حرارت ببینند و خوب خشک شوند.
- استفاده از فر: روش سوم که شاید سریع ترین و بهترین روش برای خشک کردن بوده، استفاده از فر است. برای این منظور برش های فلفل دلمه ای را روی شبکه توری فر بچینید. کف سینی فر را با فویل بپوشانید، سپس سینی را زیر توری قرار دهید. با این کار اگر هنگام حرارت دیدن، عصاره فلفل ها خارج گردد بر روی فویل می ریزد و از کثیف شدن فر جلوگیری می گردد. فر را روی کمترین حرارت ممکن، روشن کنید. سینی را در فر قرار دهید و حدود 3 ساعت صبر کنید تا برش های فلفل دلمه ای کاملا خشک شوند.
4. پس از اینکه برش های فلفل دلمه ای کاملا خشک و ترد شدند، آن ها را از فر خارج نموده و اجازه دهید خنک شوند.
5. پس از خنک شدن فلفل ها، آن ها را آسیاب کنید و در بطری شیشه ای دردار نگه داری کنید.
چند نکته مهم
- مدت زمان خشک شدن برش های فلفل دلمه ای فر به درجه حرارت فر، نوع فر و میزان نازکی برش ها بستگی دارد. هرچه برش ها نازک تر باشند سریع تر خشک می شوند.
- پودر پاپریکا را می توانید برای مدتی طولانی در کابینت نگهداری کنید و احتیاجی به نگهداری در یخچال نیست.
- با این مقدار فلفل دلمه ای می توانید یک شیشه کوچک پودر پاپریکا درست کنید.
- پودر پاپریکای تهیه شده در فر دارای عطر ملایم دودی بوده و بدون برخورداری از مضرات دودی کردن، طعم بسیار مطلوبی به غذا می بخشد.
پودر پاپریکا حاوی مقادیر زیادی بتاکاروتن بوده و دارای ویتامین B6 و اسید فولیک است که در برطرف گرفتگی رگ ها و درمان دیابت موثر است. فیبر موجود در فلفل دلمه ای نیز باعث کاهش کلسترول شده و از سکته و حمله قلبی پیشگیری می نماید. فلفل دلمه ای دارای خاصیت ضدعفونی کنندگی است و کپساسین موجود در آن، سیستم ایمنی را تحریک نموده و باعث حمله به عوامل عفونی می گردد.
روش شما برای تهیه پودر پاپریکا چیست؟ تجربیات آشپزی خود را در انتهای این صفحه در قسمت ارسال نظر با ما و سایر مخاطبان خبرنگاران به اشتراک بگذارید.
منبع: setare.com