طرز تهیه فلافل خوشمزه و درجه یک، با دستور فلافل بازاری

به گزارش آی تی گپ، فلافل غذای محبوبی در ایران و خاورمیانه است که اصالتا یک غذای عربی به حساب می آید. اما تهیه یک فلافل خانگی که طعم و بافت ساندویچی های بازاری یا رستوران را بدهد برای خانم ها دغدغه محسوب می گردد. اگر به دنبال تهیه فلافل مثل بیرون هستید، تا انتهای این مطلب با ما باشید تا تمام ترفندهای دستور فلافل بازاری را برای شما بگوییم.

طرز تهیه فلافل خوشمزه و درجه یک، با دستور فلافل بازاری

از وبسایت ویکی پدیا دیدن نمایید.

در این مطلب می خوانید:

1. طرز تهیه فلافل ساده در خانه

2. طرز تهیه فلافل نرم و پوک خانگی

3. طرز تهیه فلافل خوزستانی یا اهوازی

4. طرز تهیه فلافل عربی ساده

5. طرز تهیه فلافل لبنانی اصل

6. طرز تهیه فلافل تند بندری اصیل

7. طرز تهیه فلافل سویا

طرز تهیه سس مخصوص فلافل در خانه

ارزش غذایی و کالری فلافل خانگی

دستور پخت انواع فلافل خوشمزه

1. طرز تهیه فلافل ساده در خانه

مواد لازم
نخود خام1 پیمانه
سیر5 حبه
پیاز متوسط1 عدد
ادویه فلافل به مقدار دلخواه
نمک به اندازه کافی
بیکینگ پودر 1 قاشق چای خوری
ترکیبات اودیه فلافل
پودر انبه: نصف قاشق مربا خوری

زردچوبه: 1 قاشق مرباخوری

پورد بکینگ پودر: 1 قاشق غذا خوری

پودر جوز هندی: به میزان اندک

تخم گشنیز: 1 قاشق چای خوری

زیره سبز یا زیره سیاه: 1 قاشق چای خوری

نعناع خشک: 1 قاشق چای خوری

روش تهیه

1. مرحله اول مرحله خیساندن نخود هاست؛ باید نخود ها در آب به مدت یک شبانه روز بگذارید تا خوب خیس بخورند. بهتر است در این مدت 2 الی 3 مرتبه آب آن عوض گردد. این کار برای این است که هم نخود ها نرم شده و هم نفخ آن ها تا حدودی از بین می رود.

2. بعد از انجام مرحله اول نوبت به آبکش کردن نخود ها می رسد. نخود ها را از آبکش رد نموده و 10 دقیقه فرصت دهید تا آب آن ها کشیده گردد.

3. در مرحله سوم نخود ها را از طریق چرخ گوشت یا غذاساز به همراه تمام مواد نام برده به خوبی مخلوط نموده و خمیر را برای تهیه فلافل آماده می کنید.

4. بهتر است برای جلوگیری از شل شدن خمیری که به دست می آید، پیاز را به صورت جدا رنده نموده و آب آن را گرفت و به مخلوط افزود.

5. برای بهتر شدن کیفیت، می توانید بعد از مخلوط مواد و قبل از سرخ کردن خمیر به دست آمده را به مدت یک الی دو ساعت در یخچال قرار دهید.

6. مقدار روغنی که برای تهیه این غذا استفاده می گردد معمولا زیاد است؛ چرا که فلافل ها باید بتوانند روی آن شناور شوند.

7. سپس همه چیز برای سرخ کردن این غذای خوشمزه آماده است. سرخ کردن معمولا بین 20 الی 30 دقیقه بیشتر زمان نخواهد برد.

8. این غذا به روش سنتی معمولا به صورت گرد و توپی است، اما شما می توانید با توجه به سلیقه خود از قالب های مختلف بهره ببرید.

9. بعد از سرخ کردن حتما فلافل ها را درون صافی گذاشته تا روغن اضافی آن خارج گردد.

2. طرز تهیه فلافل نرم و پوک خانگی

مواد لازم
نخود 300 گرم
پیاز 1 عدد
سیر 3 حبه
جعفری نصف استکان
آرد نخودچی 2 قاشق غذاخوری
زیره سبز یا سیاه 1 قاشق چای خوری
تخم گشنیز 1 قاشق چای خوری
تخم مرغ 1 عدد
فلفل سیاه 1 قاشق چای خوری
آبلیمو 2 تا 3 قاشق سوپخوری
نمک به میزان لازم

طرز پخت

1) همچون روش اول باید نخود ها را یک شبانه روز خیس کنید. (اگر به نخود درحال خیس خوردن مقداری نمک اضافه کنید زمان خیس خوردن، نخود نصف می گردد.)

2) بعد از خیس خوردن نخود، آن را به همراه پیاز و سیر و ادویه و جعفری داخل غذاساز بریزید. (یا دوبار از چرخ گوشت رد کنید.)

3) افزودن زیره به فلافل به هضم بهتر آن یاری خواهد نمود.

4) می توانید به مایه فلافل کمی نعناع خشک نیز اضافه کنید تا عطر بهتری پیدا کند.

5) سپس زمانی که مواد به خوبی مخلوط شدند، آرد و تخم مرغ را به آن ها اضافه کنید و خوب ورز دهید تا خمیر به دست آید. افزودن تخم مرغ به این ترکیب اختیاری است.

6) همانطور که در دستور اول هم گفته شد، شما می توانید در این مرحله مواد را 1 تا 2 ساعت در یخچال بگذارید.

7) در آخر ترکیب به دست آمده را به شکل توپ های کوچک در آورده و در روغن سرخ کنید.

3. طرز تهیه فلافل خوزستانی یا اهوازی

مواد لازم
نخود خیس شده 250 گرم
پیاز یک عدد عظیم
سیر 3 حبه
رب گوجه فرنگییک قاشق مربا خوری
سیب زمینی آب پز 1 عدد کوچک
ادویه کاری 2 قاشق چایخوری
فلفل و نمک و زردچوبه به میزان دلخواه

مراحل تهیه

  • ابتدا نخود ها را خیس نموده و سپس با پیاز و سیر چرخ کنید.
  • بعد از آن سیب زمینی رنده شده و رب گوجه و تمام مواد نام برده را به مایه نخود اضافه کنید و خوب ورز دهید تا خمیر آماده گردد.
  • قبل از سرخ کردن فلافل مقدار کمی آب نیز به مایه اضافه نموده تا آن را نرم و کمی ترد کنید.
  • در آخر به شکل توپ های کوچک در آورده و در روغن سرخ کنید.

4. طرز تهیه فلافل عربی ساده

مواد لازم
نخود خیس شده 500 گرم
سیر 4 حبه
آرد نخودچی 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل و زنجبیل و فلفل قرمز به میزان لازم

مراحل پخت

  • همانطور که در تمام دستور ها گفته شد ابتدا نخود را خیس کنید.
  • پس از آبکش کردن به همراه چند حبه سیر 2-3 بار چرخ کنید.
  • در ادامه آرد و نمک و کاری و زنجبیل و فلفل قرمز را هم به آن اضافه کنید.
  • در آخر وقتی روغن حسابی داغ شد به اندازه یک قاشق از مواد بردارید و به شکل گرد در آورده و در روغن سرخ کنید.

5. طرز تهیه فلافل لبنانی اصل

مواد لازم
باقلای خشک380 گرم
نخود 380 گرم
سیر کوبیده2 حبه
پیازیک عدد درشت
پیازچه4 عدد عظیم
فلفل سبز تندیک عدد
بیکینگ پودریک قاشق غذاخوری
آرد3 قاشق غذاخوری
جعفری خرد شدهیک فنجان
پودر تخم گشنیزیک قاشق مرباخوری
پودر زیره سبز1/5 قاشق مرباخوری
نمک و فلفل به میزان لازم

روش تهیه

  • برای این غذا باید باقلا و نخود را از قبل خیس کنید.
  • سپس پوست آن ها را گرفته و با مخلوط کن خرد کنید و سیر، پیاز، پیازچه و بقیه مواد را به آن ها اضافه کنید.
  • همه مواد را به خوبی له و مخلوط نموده تا نرم گردد.
  • بگذارید یک ساعت در بخچال بماند.
  • در آخر از مخلوط این مواد توپ های بسیار کوچک درست نموده و در روغن فراوان سرخ کنید تا طلایی گردد.

6. طرز تهیه فلافل تند بندری اصیل

مواد لازم
تخم مرغ 1 عد
سیب زمینی1 عدد
نخود یک فنجان
فلفل قرمز یک چهارم قاشق سوپخوری

طرز تهیه

  • بعد از خیس کردن نخود ها آن ها را با سیب زمینی چرخ نموده و نمک و فلفل قرمز مخلوط کنید.
  • سپس در آخر یک تخم مرغ نیز به آن اضافه کنید.
  • به خوبی ترکیب را مخلوط کنید تا به شکل خمیر درآید.
  • بعد آن را به صورت گرد در آورده و در روغن سرخ کنید.

7. طرز تهیه فلافل سویا

مواد لازم
نخود3 لیوان
سویا نصف لیوان
پیاز 2 عدد
سیر5 حبه
جعفری مقداری
سیب زمینی 1 عدد
تخم مرغ 2 عدد
نمک و فلفل و زردچوبه و دارچین به مقدار لازم

روش پخت

  • نخود ها را از شب قبل و سویا را از 1 ساعت قبل در آب یا شیر خیس کنید.
  • سپس بعد از آبکشی نخود و سویا و سیب زمینی پخته را چرخ کنید.
  • جعفری و پیاز و سیر و فلفل و نمک و کمی زردچوبه و دارچین روی موادی که چرخ کرد اید بریزید و تمام مواد را به خوبی مخلوط کنید تا یکدست گردد.
  • سپس تخم مرغ ها را اضافه کنید.
  • مایه به دست آمده را 30 دقیقه داخل یخچال قرار دهید.
  • سپس مقداری از مایه را برداشته و بصورت گرد یا در قالب ریخته و شکلی به آن دهید.
  • فلافل ها را به آرامی درون روغن داغ سرخ کنید.

طرز تهیه سس مخصوص فلافل در خانه

مواد لازم
پودر انبه2 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری
سرکه 1/4 پیمانه
آب به میزان لازم
نمک و فلفل به میزان لازم

دستور تهیه

  • ابتدا تمام مواد نام برده را در یک ظرف ریخته و هم می زنید.
  • به آرامی آب را به آن اضاه می کنید تا حدی که به صورت سس رقیق در آید.
  • سپس روی حرارت قرار داده تا بجوشد و مقداری غلیظ گردد.
  • این سس طعم بسیار جذابی به ساندویچ فلافل شما اضافه می نماید.
  • می توانید به دلخواه خود مقداری کنجد به این سس اضافه کنید تا سس کنجدی در کنار فلافل تان داشته باشید.

ارزش غذایی و کالری فلافل خانگی

هر کدام از فلافل ها حاوی 90 کیلو کالری انرژی است. یعنی یک ساندویچ فلافل متوسط حدود 250 الی 300 کالری برای بدن دارد که برای سوزاندن آن یک ساعت و نیم زمان برای پیاده روی ضروری است.

انرژی 350 کیلوکالری
کربوهیدرات 85 گرم
چربی 82 گرم
پروتئین 32 گرم
کلسیم 55 میلی گرم

نکات مهم

به غیر از نخود می توان از ماش، سیب زمینی، باقلای زرد و عدس استفاده کرد.

علاوه بر کاهو، کلم، خیارشور و گوجه، چاشنی مناسب غذای فلافل ترشی است که بهترین آن می تواند ترشی انبه یا بادمجان باشد.؛ اما استفاده از آن بسته به سلیقه شماست.

نان مناسب برای خوردن فلافل پیتاست که نوعی نان لبنانی است. اما معمولا در ایران با نان باگت سرو می گردد.

نوشیدنی پیشنهادی همراه فلافل دوغ و بعد از آن یک لیوان چای نعناع است.

حرف آخر

طبع نخود گرم است و به همین دلیل فلافل، غذای مناسبی برای تمام افراد به خصوص گیاه خواران است. همانطور که ملاحظه کردید، دستور های مختلفی برای تهیه فلافل خانگی وجود دارد و شما می توانید به سلیقه خود چغندر، هویج و چیز های دیگری را نیز به آن اضافه کنید.

توجه داشته باشید که اگر کلسترول بالایی دارید توصیه می کنیم در مصرف و خوردن این غذا احتیاط کنید.

همچنین در صورت تمایل برای آشنایی با دیگر ساندویچ ها، پیشنهاد می کنیم مطلب طرز تهیه برگر مرغ سوخاری ترد و لذیذ با سس مخصوص و طرز تهیه سوسیس بندری را از دست ندهید!

منبع: مجله انگیزه
انتشار: 3 آبان 1399 بروزرسانی: 3 آبان 1399 گردآورنده: itgap.ir شناسه مطلب: 1308

به "طرز تهیه فلافل خوشمزه و درجه یک، با دستور فلافل بازاری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه فلافل خوشمزه و درجه یک، با دستور فلافل بازاری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید