شرکتی دانش بنیان پیروز به تولید لوله های پلی اتیلن نانویی شد
به گزارش آی تی گپ، لوله های پلی اتیلنی حاوی نانوذره ها ایران ساخت شد تا ضمن تامین نیاز کشور، کیفیت آب رسانی و مقاومت لوله ها افزایش پیدا کند.
به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرنگاران به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شرکت لوله گستر خادمی با تولید نانوذره هایی که در لوله های پلی اتیلنی به کار می فرایند، فرآیند آب رسانی را افزایش داده و ویژگی هایی چون استحکام و مقاومت در برابر کرنش خزشی را به این لوله ها افزوده است.
بسپار یا پلیمرها، جزو مواد شیمیایی ترکیب های شیمیایی هستند که از درشت مولکول ها تشکیل شده اند و با ساختار در هم تنیده و پیچیده ای که دارند، می توانند ویژگی های فیزیکی و شیمیایی منحصر به فردی داشته باشند. از مهم ترین ویژگی پلیمرها، انعطاف پذیری و استحکام بالای آن ها است به همین علت در صنایع گوناگونی مثل نفت، گاز، پتروشیمی، نیروگاهی و بسکمک از صنایع وابسته دیگر به کار می فرایند.
اما به نام یکی از شناخته شده ترین پلیمرها، می توان از پلی اتیلن یاد کرد که با ویژگی های منحصر به فردش، جزو پرکابردترین انواع بسپارها در صنایع است. این نوع از پلیمرها، علاوه بر ویژگی های مکانیکی و فیزیکی مناسب، انعطاف پذیری و شکل پذیری بالایی دارند و در جایگاه نخست پلاستیک ها جای می گیرند.
عارضه ای به نام خزش استحکام
پلی اتیلن علاوه بر تمامی مزیت ها و ویژگی های منحصر به فرد، از مقاومت خزشی پایینی برخوردارند و به همین علت، با وجود تمامی مزیت های محصر به فردشان، در این ویژگی ضعف دارند.
پدیده خزش، مسئله ای است که به طور عمده در پلاستیک ها و فلزات به چشم می خورد. این پدیده مبتنی بر زمان، باعث می شود مواد در مدت طولانی ویژگی های خود را از دست بدهند. عارضه ای که پلی اتیلن ها هم به آن مبتلا هستند.
اما با کمک توانمندی این شرکت فناور در حوزه نانوفناوری، لوله های پلی اتیلن تولید شده حاوی نانوذره ها، علاوه بر مقاومت بالا دربرابر تنش های فیزیکی و شیمایی مانند ضربه، ساییدگی، فشار، خوردگی شیمیایی و پوسیدگی، تابش خورشید، پرتوهای مادون قرمز و ماوراء بنفش، عاری از آلایندگی های باکتریایی هستند وبه حفظ سلامت کمک می کنند.
افزایش مقاومت با تکیه به نانوفناوری
اعمال بار و فشار که موجب تغییر شکل و از دست رفتن ویژگی های فیزیکی و دینامیکی موادی چون پلیمرها می شود، چالشی است که به کمک نانوفناوری حل می شود و بر همین اساس، این شرکت فناور، باتوسعه نانوذره ها به طور کامل در سطح پلیمر توانست خزش را در لوله ها به مدت زمان بالایی افزایش دهد.
لوله های نانویی ایران ساخت در خطوط انتقال آب، فاضلاب شهری و روستایی،آبکمک تحت فشار، سامانه های اطفای حریق کاربرد دارند.
همچنین برای حفاظت از مسیرهای انتقال برق، کابل های مخابراتی و فیبر نوری، انتقال سیالات صنعتی و همچنین سامانه های تهویه و آبکمک ثابت و متحرک مورد استفاده قرار می گیرند.
ویژگی های منحصر به فرد در پلی اتیلن های نانویی ایران ساخت
از دیگر ویژگی های این محصول ایران ساخت می توان به مقاومت بالا در برابر تنش های دمایی، زمین لرزه، و تنش های شیمیایی و زنگ زدگی اشاره کرد.
شرکت لوله گستر خادمی با تولید لوله و تجهیزات مبتنی بر پلی اتیلن با استفاده از نیروی انسانی دانش آموخته و تجهیزات فناور و تجهیزات آزمایشگاهی ایران ساخت، بی نیازی کشور به واردات را با تولید محصولات دانش بنیان روزآمد در دستور کار قرار داده است.
در حال حاضر بخشی از واردات حوزه پلیمر به لوله های پلی اتیلن اختصاص دارد که تولید این فرآورده در کشور، ضمن کاهش ارزبری و وابستگی به واردات زمینه اشتغال ده ها نیروی انسانی را به صورت مستقیم و صدها نفر به صورت غیر مستقیم در صنایع وابسته را فراهم می کند.
منبع: خبرگزاری فارس