طراحی لوگو: تاریخچه تصویری لوگوهای ویندوز؛ از 1985 تا 2022
به گزارش آی تی گپ، مایکروسافت در طول 37 سال گذشته برای مهم ترین سیستم عامل خود یعنی ویندوز از لوگوهای متنوعی استفاده نموده است. در این مطلب قصد داریم به تمام لوگوهای استفاده شده برای ویندوز بپردازیم. قبل از اینکه سفر خود را در گذشته شروع کنیم، باید بگوییم که طی این سال ها مایکروسافت برای تبلیغات، نرم افزار و دیگر بخش ها بارها لوگوی ویندوز را به طور جزئی تغییر داده که مطمئنا نمی توانیم تمام آن ها را پوشش دهیم.
جهت دریافت مشاوره خدمات طراحی لوگو از بهترین و باتجربه ترین طراحان کشور همراه ما باشید. از طراحی لوگو و آرم تجاری تا برندینگ حرفه ای را با بهترین قیمت از نماشو بخواهید.
1985 تا 1989
در ابتدا ویندوز لوگوی خاصی نداشت. در تبلیغات استفاده شده برای ویندوز 1 و 2 عمدتا فقط شاهد استفاده از نام آن ها هستیم. اما طی سال های اخیر، مایکروسافت در بعضی منابع چند بار از یک لوگوی نه چندان شناخته شده (بخش فوقانی تصویر بالا) برای ویندوز 1 و 2 استفاده نموده است. در سال 2012 یکی از مقام های مایکروسافت پستی منتشر کرد که در آن آمده لوگوی موردنظر همان لوگوی اصلی ویندوز است. اما واقعیت این است که این لوگو در آن دوران به طور بسیار محدود استفاده شده است.
1990 تا 1991
مانند ویندوز 1 و 2، برای نسخه سوم ویندوز هم عمدتا نام این سیستم عامل به عنوان لوگو استفاده می شد. روی هم رفته در آن دوران تیم های مختلف برای این نسخه از طرح های متفاوتی استفاده می کردند و در این زمینه ثباتی وجود نداشت. به عنوان مثال بعضی جعبه های حاوی CD ویندو ز از طرح سمت چپ بهره می بردند. این اولین طرحی است که در آن می توانیم 4 پنجره یک خانه را مشاهده کنیم که تا به امروز همین مضمون به شکل های مختلف برای لوگوی ویندوز مورد استفاده نهاده شده است.
1992 تا 1993
ویندو ز 3.1 در سال 1992 با لوگوی مجذوب کنندهی معرفی گردید که در آن شاهد یک لوگوی پنجره ای پر جنب و جوش هستیم که مشابه یک پرچم در حال اهتزاز است. در این لوگو 4 رنگ قرمز، سبز، آبی و زرد پنجره ها را پوشش داده و در دنباله آن هم شاهد رنگ های قرمز و آبی هستیم. مایکروسافت یک سال بعد برای ویندوز NT 3.1 هم دقیقا از همین لوگو بهره برد.
1994 تا 2000
در سال 1994، مایکروسافت این لوگو را کمی چرخاند تا جنبش و جوش آن را افزایش دهد. این لوگو ابتدا در سال 1994 برای ویندوز NT 3.5 استفاده شد و بعد از آن تا سال 2000 برای ویندوز 2000 مورد استفاده نهاده شد. البته برای ویندوز Me و 2000 تعدادی مربع اطراف این لوگو نهاده شد تا ظاهر مجذوب کننده تری پیدا کند.
2001 تا 2011
در سال 2001 ویندوز XP به لطف طراحی کاملا جدیدی که داشت مورد توجه گسترده ای نهاده شد و مایکروسافت هم طبیعتا تصمیم گرفت که لوگوی ویندوز را مدرن تر کند. برای این کار تقریبا همان رنگ های اصلی مورد استفاده نهاده شدند اما حاشیه های سیاه حذف شدند و در کل لوگو بسیار ساده تر شد. ویندوز ویستا هم در سال 2006 با همین لوگو معرفی گردید که البته در آن رنگ های گرادیان مورد استفاده نهاده شد. ویندوز 7 هم از همان لوگوی ویندوز ویستا استفاده کرد. در این میان ویندوز فون 7 به بهره گیری از همین لوگو ولی در رنگ سفید روی آورد که البته در پس زمینه های رنگی دایره ای و مربعی شکل قرار می گرفت.
2012 تا 2020
مایکروسافت برای ویندوز 8 که در سال 2012 منتشر شد تصمیم گرفت بار دیگر این لوگو را به طور گسترده تغییر دهد. برای این کار 4 مستطیل ساده که در یک زاویه خاص نهاده شده اند، مورد استفاده نهاده شد. این لوگو تا سال 2020 مورد استفاده نهاده شد که البته در بعضی نسخه های آن شاهد تغییرات جزئی هستیم ولی کلیت آن یکسان ماند.
2021 تا حالا
سال گذشته مایکروسافت از ویندوز 11 رونمایی کرد و این شرکت تصمیم گرفت برای لوگوی این سیستم عامل از 4 پنجره ساده و تخت با رنگ آبی استفاده کند. در حقیقت برای این لوگو، از لوگوی مایکروسافت استفاده شده که در سال 2012 معرفی گردید. ولی لوگوی مایکروسافت از 4 رنگ تشکیل شده است. مدیر برندینگ مایکروسافت در این رابطه گفته که علت تبدیل رنگ این لوگو به آبی این بوده که بیشتر کاربران با شنیدن نام ویندوز، معمولا رنگ آبی به فکر آن ها متبادر می گردد.
منبع: How To Geek
منبع: دیجیکالا مگ