اختصاصی خبرنگاران: رشد 14.4 درصدی ورود گردشگران ایرانی به مالزی در سال 2017

به گزارش آی تی گپ، داتوک موسی یوسف، از مدیران ارشد وزارت توریسم مالزی در کنفرانس خبری که با حضور رسانه های ایرانی برگزار گردید از رشد ورود مسافران ایرانی به مالزی در امسال اطلاع داد.

اختصاصی خبرنگاران: رشد 14.4 درصدی ورود گردشگران ایرانی به مالزی در سال 2017

با تور مالزی از توسعه یافته ترین کشور شرق آسیا دیدن کنید.

در سفری که به همت ایرلاین ایرآسیا و وزارت توریسم مالزی برگزار گردید، چندی از رسانه های ایرانی فعال در حوزه گردشگری با داتوک موسی یوسف، از مدیران ارشد و نماینده آسیا/آفریقا توریسم مالزی دیدار کردند. در این کنفرانس خبری موسی یوسف از کاهش ورود مسافران ایرانی به مالزی در سال های گذشته و رشد 14.4 درصدی آنها در امسال اطلاع داد.

وی در ابتدای جلسه به ارائه آمار و ارقامی از وضعیت توریسم این کشور و مهم ترین و موثرترین مسافران به مقصد مالزی پرداخت. طبق گفته های داتوک موسی یوسف در سال 2016 بیشترین توریست به مقصد مالزی را چین با 2٬124٬942 و پس از آن هند با 638٬578 مسافر دارند و ایران نیز با رقمی در حدود 90 هزار مسافر در بین 10 کشور اول قرار گرفته است. در مجموع این کشور در سال گذشته میلادی میزبان 4.9 میلیون گردشگر بوده که نسبت به سال پیش از آن 1.5 درصد رشد داشته است.

مدیر ارشد توریسم مالزی در ادامه اضافه کرد:

در حالی که تعداد گردشگران ایرانی رشدی منفی پیدا نموده بود، در نیمه اول سال 2017 شاهد رشد 14.4 درصدی مسافران ایرانی بوده ایم.

موسی یوسف درباره هدف گردشگرانی که به مالزی سفر می نمایند، گفت:

50.1 درصد از گردشگرانی که به مالزی سفر می نمایند، برای تفریح و گذراندن تعطیلات، 28.4 درصد برای دیدار با دوستان و اقوام ساکن در این کشور، 13.1 درصد به قصد خرید در فستیوال های خرید مالزی و مابقی گردشگران با اهدافی چون درمان بیماری، تجارت، کنفرانس های بین المللی، ماه عسل و گردشگری ورزشی به این کشور سفر می نمایند.

او همچنین درباره عمده فعالیت های توریست ها در این کشور گفت:

69 درصد توریست ها در این کشور خرید می نمایند و 56.1 درصد به بازدید از جاذبه های شهری می پردازند. 16.2 درصد از آنها از جزایر و سواحل متنوع این کشور لذت می برند و 15.2 درصد مسافران از روستاهای این کشور دیدن می نمایند. فعالیت هایی چون بازدید از بناهای تاریخی، تفریحات شبانه، شنا و بازدید از موزه ها از دیگر کارهای مهمی هستند که توریست ها در مالزی به آنها می پردازند.

وی همچنین با اشاره به اهمیت بازار ایران از افزایش تسهیلات برای سفر گردشگران ایرانی به مالزی اطلاع داد و گفت هم اکنون هر هفته ایرلاین ایرآسیا 4 پرواز (1508 جایگاه) و ایرلاین ماهان 5 پرواز (1575) بین تهران و کوالالامپور اجرا می نمایند که باعث شده سفر به این کشور برای ایرانی ها راحت تر از همواره باشد.

در سرانجام نیز جلسه پرسش و پاسخی برگزار گردید که طی آن داتوک موسی به سوالات خبرنگاران پاسخ داد. وی در پاسخ به این سوال که برنامه های توریسم مالزی برای افزایش علاقه ایرانیان به سفر به مالزی چیست، گفت:

ایران یکی از مهم ترین بازارهای ما است. هم اکنون اکثر بازارها رشد منفی دارند اما بعضی بازارها مثل ایران و کره جنوبی رشد مثبت برای ما داشته اند و از این نظر بسیار برای ما مهم هستند. ما در حال برنامه ریزی پروژه های مشترک با آژانس های مسافرتی و ایرلاین ها هستیم تا با ارائه بعضی تسهیلات بتوانیم شرایط مناسبی برای مسافران ایرانی به وجود آوریم. بودجه ای که برای بازار ایران در نظر گرفته ایم در دوره های پنج ساله تخصیص داده می گردد و بر اساس آن آژانس هایی که علاقه مند به همکاری با توریسم مالزی هستند، می توانند پروپوزال خود را ارائه نمایند و بر اساس آن تسهیلات بسیار مناسبی به آنها ارائه خواهد شد.

سوال دیگر در خصوص عدم وجود مجموعه کاملی از تفریحات در داخل هتل های مالزی بود و این که این موضوع مطلوب مسافران ایرانی نیست. موسی یوسف در پاسخ گفت:

شاید این موضوع در خصوص بعضی کشورهای دیگر موثر باشد، اما در مالزی به چنین تفریحاتی در داخل هتل احتیاج ندارید، چرا که در بیرون از هتل و در داخل شهر و بیرون شهر انواع تفریحات در خیابان های معروف وجود دارد. در واقع تفریحات اصلی و جذاب در داخل شهر هستند، نه در داخل هتل ها. با این حال بعضی اقامتگاه ها خصوصا در جزایر همه این تفریحات را در دل خود دارند، اما تعداد این نوع هتل ها در مالزی زیاد نیست.

سوال بعدی درباره امکان حضور گردشگران مالزیایی در ایران بود و این که چه راهکاری برای دو سویه شدن گردشگری بین ایران و مالزی وجود دارد؟ موسی یوسف گفت:

لازمه چنین کاری این است که از سوی دولت ایران تمهیداتی اندیشیده گردد. مثلا سفارت ایران در مالزی برنامه های تبلیغاتی در مالزی را شروع کند تا از این طریق مالزیایی ها بیشتر با این کشور زیبا آشنا شوند و این کاری طولانی مدت است. ما از سال 1990 برنامه ریزی برای جذب توریست ایرانی را شروع کردیم و امروز داریم نتیجه آن را می بینیم. شما نمی توانید انتظار داشته باشید با برنامه های کوتاه مدت به نتیجه مناسب برسید.

سوال نماینده خبرنگاران در این نشست در خصوص مساله امنیت گردشگران در مالزی و فرصت های سرمایه گذاری بود. بر اساس آمار اخیر، یورومانیتور کوالالامپور به دهمین شهر پربازدید جهان تبدیل شده است. اما این به معنای چالش های جدید برای توریسم مالزی نیز هست. سوال اول این است که با چه راهکاری می توان همچنان روند صعودی توریسم مالزی را به صورت پایدار حفظ کرد و دومین مساله این که با توجه به افزایش مواردی چون جیب بری و دزدی از گردشگران در مالزی، چه راهکارهایی برای مقابله با این چالش ها و حفظ امنیت گردشگران وجود دارد؟

داتوک موسی در پاسخ به این سوال گفت:

در پاسخ به سوال اول باید بگویم که بر اساس برنامه بودجه ای که اخیرا نخست وزیر ارائه نموده، 2+1 میلیارد رینگت برای توسعه زیرساخت های توریسم مالزی تخصیص داده شده است. این مبلغ به وسیله بانک ها در قالب وام و تسهیلات به شرکت های مرتبط با گردشگری مثل هتل ها، اقامتگاه ها، اپراتورهای تور و... ارائه می گردد. این تسهیلات از 50 هزار رینگت تا حداکثر دویست میلیون رینگت برای هر پروژه ارائه می شوند. علاوه بر این ها کارهای دیگری نیز توسط خود دولت انجام می گردد. مثلا ما در حال ساخت فرودگاه های جدید و توسعه برنامه های تبلیغاتی توریسم مالزی هستیم.

او در پاسخ به سوال دوم خبرنگاران نیز گفت:

در خصوص جرم ها و امنیت گردشگران باید بگویم که با توسعه مالی این مسایل هم رشد می نمایند؛ اما ما در حال همکاری با پلیس سلطنتی مالزی هستیم تا این موارد را به حداقل برسانیم و در این راه برنامه های جدیدی در راه است. مثلا ما به زودی برنامه پلیس مخفی را اجرا خواهیم کرد که طی آن نیروهای پلیس در مناطق مورد علاقه توریست ها با لباس عادی تردد می نمایند و به حفظ امنیت گردشگران یاری می نمایند؛ یا مثلا در حال افزایش دوربین های مدار بسته در سطح شهرها هستیم. البته ذکر این نکته هم لازم است که بر اساس اطلاعات ما بخش عمده ای از افرادی که مرتکب جرم می شوند، مالزیایی نیستند و افرادی هستند که تحت عنوان توریست وارد کشور می شوند و اقدام به سرقت از سایر توریست ها می نمایند.

مدیر ارشد توریسم مالزی در پاسخ به آخرین سوال خبرنگاران درباره برنامه های این کشور برای توسعه گردشگری تحصیلی برای ایرانیان گفت:

ما برنامه جامعی داریم تا مالزی را تبدیل به مرکز اصلی تحصیل کنیم. هم اکنون تعداد زیادی دانشگاه در سطح عالی در مالزی مشغول به فعالیت هستند که بسیاری از دانشجویان از خاورمیانه در آنها مشغول به تحصیل هستند. ما این موضوع را یک فرصت بزرگ می بینیم؛ چرا که این به معنای ورود سرمایه به این کشور است. اخیرا تعداد زیادی از دانشجویان روس برای ادامه تحصیل به مالزی می آیند. در حال حاضر دانشجویان بسیاری از سرتاسر جهان و خصوصا آسیا در مالزی در عالی ترین سطح در حال تحصیل هستند که بخش عمده ای از این دانشجویان نیز ایرانی هستند.

منبع: کجارو
انتشار: 16 مهر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: itgap.ir شناسه مطلب: 451

به "اختصاصی خبرنگاران: رشد 14.4 درصدی ورود گردشگران ایرانی به مالزی در سال 2017" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اختصاصی خبرنگاران: رشد 14.4 درصدی ورود گردشگران ایرانی به مالزی در سال 2017"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید