کاهش 42 درصدی هزینه تولید با سرمایه گذاری در پس کرانه بندر شهید رجایی

به گزارش آی تی گپ، مشاور مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی از کاهش 42 درصدی هزینه های تولید با سرمایه گذاری در پس کرانه های بندر شهید رجایی خبر داد.

کاهش 42 درصدی هزینه تولید با سرمایه گذاری در پس کرانه بندر شهید رجایی

سعید بزرگی، مشاور مدیرعامل سازمان بنادر درخصوص تفاهنامه امضا شده اخیر با حضور وزیر راه و شهرسازی که قرار است بندر شهید رجایی را از نسل دوم به سوم تبدیل کند، گفت: ارتقای بندر شهید رجایی که حجم بالایی صادرات و واردات دارد در دستور کار قرار داشته و در گام نخست 2 هزار و 400 هکتار به اراضی پسکرانه بندر الحاق شد که ظرفیت بندرشهید رجایی را به 2 برابر ارتقاء می دهد.

وی اضافه نمود: زمین های دیگری هست که با سعی و تلاش به منطقه ویژه اقتصادی تبدیل شد که در اتصال با بندر شهید رجایی قرار است کاملا جزو اراضی بندر شود و مقدار اراضی به 4800 متر افزایش پیدا کند.

مشاور مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت: وقتی عمده صادرات و واردات کشور از طریق دریا انجام می گیرد پس بهتر است کارخانه ها را در کنار دریا داشته باشیم.

سازمان بنادر به آماده سازی این اراضی ورود نخواهد کرد

مجری طرح 2 هزار و 400 هکتاری بندر شهید رجایی در پاسخ به سوالی مبنی بر برخی نگرانی ها بابت حریم و حدود این اراضی گفت: سازمان بنادر به هیچ عنوان در بحث آماده سازی با توجه به الگوی جدیدی که وجود دارد، ورود نخواهد کرد بلکه زمین را در اختیار سرمایه گذار قرار خواهد داد و حتی شاید آب و گاز و برق را هم خود سرمایه گذاران تامین کنند.

وی اضافه نمود: به عنوان مثال یکی از شرکت های معدنی بزرگ حاضر در این تفاهمنامه اعلام داشته است که هزار و 100 دستگاه ماشین آلات سنگین دارد و کار آماده سازی را براساس استانداردهای مدنظر انجام خواهد داد.این مجموعه باید براساس استانداردها جایی را برای منبع روی تعبیه کند و به همین خاطر در مذاکرات اولیه قرار شد آماده سازی با خود این سرمایه گذاران باشد.

به هیچ سرمایه گذاری زمین واگذار نمی کنیم، اجاره می دهیم

بزرگی بیان داشت: نکته مهم دیگر این است که به هیچ عنوان زمینی به این سرمایه گذاران واگذار نخواهد شد و به آن ها اجاره داده می شود و این یک امتیاز برای وزارت راه و شهرسازی و مجموعه سازمان بنادر ودریانوردی است که هیچ هزینه ای برای آماده سازی پرداخت نمی کنند.

وی اضافه نمود: سازمان بنادر می توانست در این زمین ها برای درآمدزایی ساخت انبار داشته باشد اما چون به دنبال ارتقای بنادر است به جای اینکه 2 تا 3 هزار میلیارد هزینه کند و در ادامه کارهای توسعه ای متوقف شود، اینگونه از ظرفیت سرمایه گذاری بخش خصوصی استفاده کرد.

اراضی سنددار سازمان واگذار می شوند نه زمین های دارای معارض

مشاور مدیرعامل سازمان بنادر ودریانوردی درخصوص وجود معارض در اراضی ذکر شده و این شائبه که هیچگونه اقدامی درخصوص آن ها انجام نشده است، گفت: در این اراضی سازمان بنادر و دریانوردی نزدیک به 2 هزار و 700 هکتار زمین دارد که تنها 350 هکتار آن معارض دارد. در این راستا به هیچ عنوان زمین هایی که معارض دارند با توجه به اینکه تیم حقوقی دنبال کار آن هاست، واگذار نخواهند شد.

حضور در پسکرانه های بندر شهید رجایی به نفع سرمایه گذار است

مجری طرح 2 هزار و 400 هکتاری بندر شهید رجایی در پاسخ به سوالی که با وجود منطقه صنعتی خلیج فارس آیا نیازی بود که این منطقه مورد توجه ویژه قرار بگیرد؟ این منطقه(؟خلیج فترس) به راه آهن سراسری وصل نیست و با اسکله فاصله زیادی داشته و با توجه به نبودن خطوط لوله گاز مشکل آب و برق هم بعضا دارد. به همین خاطر برای سرمایه گذار با این شرایط فرقی ندارد کارخانه اش را در این منطقه احداث کند یا اصفهان چون یک بار بارشان از گمرک خارج شده و یک بار اقتصادیات می دهد و دوباره به اراضی می رسد.

مشاور مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با بیان این که درخصوص این تفاهمنامه یکسری مطالب با یک نگاه مغرضانه بیان شده است، شرح داد: تمامی شرکت های حاضر در این تفاهمنامه از شرکت های بزرگ تولیدی بین المللی هستند که ظرفیت بالایی دارند.

وی اضافه نمود: پروژه 2 هزار و 400 هکتاری اراضی بندر شهید رجایی یک پروژه فوق العاده ملی است که می تواند علاوه بر ارزآوری به اشتغال زایی هم منجر شود. هم اکنون شرکت هایی که پا پیش گذاشته اند با استقبال شدیدی این تفاهمنامه را دنبال می کنند چرا که این سرمایه گذاری می تواند تا نزدیک به 42 درصد هزینه های تولید را برای آن ها پایین بیاورد.

منبع: اتاق بازرگانی ایران
انتشار: 22 بهمن 1399 بروزرسانی: 22 بهمن 1399 گردآورنده: itgap.ir شناسه مطلب: 1523

به "کاهش 42 درصدی هزینه تولید با سرمایه گذاری در پس کرانه بندر شهید رجایی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کاهش 42 درصدی هزینه تولید با سرمایه گذاری در پس کرانه بندر شهید رجایی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید