مضرات نوشیدن چای کهنه دم مضرات نوشیدن چای کهنه دم

به گزارش آی تی گپ، چای یکی از نوشیدنی های محبوب در میان خانواده های اصیل ایرانی است که نوشیدن آن قواعد خاص خود را دارد. متاسفانه بسیاری از افراد از روی تنبلی یا عادت های اشتباه چای دم نموده شب قبل را با فاصله زمانی دوباره داغ نموده و همان را با عنوان چای کهنه میل می نمایند، اما این دسته از افراد بهتر است بدانند که مصرف چای کهنه باعث فراوری مواد سمی در بدن می گردد و عواقب جبران ناپذیری برای سلامتی به دنبال خواهد داشت.

مضرات نوشیدن چای کهنه دم مضرات نوشیدن چای کهنه دم

مضرات نوشیدن چای کهنه دم

چای یکی از نوشیدنی های محبوب و قدیمی در میان خانواده های اصیل ایرانی است که نوشیدن آن قواعد خاص خودش را دارد.

به گزارش آی تی گپ به نقل از آی تی گپ، چای یکی از نوشیدنی های محبوب در میان خانواده های اصیل ایرانی است که نوشیدن آن قواعد خاص خود را دارد. متاسفانه بسیاری از افراد از روی تنبلی یا عادت های اشتباه چای دم نموده شب قبل را با فاصله زمانی دوباره داغ نموده و همان را با عنوان چای کهنه میل می نمایند، اما این دسته از افراد بهتر است بدانند که مصرف چای کهنه باعث فراوری مواد سمی در بدن می گردد و عواقب جبران ناپذیری برای سلامتی به دنبال خواهد داشت.

ترشح اسید معده

یکی از عواقب جدی و جبران ناپذیر سلامت جسمانی بدن نوشیدن چای کهنه دم است که می تواند باعث تحریک ترشح اسید معده گردد که عوارضی مانند زخم معده، رفلاکس و مسائل گوارشی را به همراه دارد.

افزایش خستگی

نوشیدن چای رقیق و کهنه مانند آسپرین عمل نموده و باعث فراوری سم در بدن می گردد که می تواند باعث افزایش خستگی، سردرد، سرگیجه، کسالت و بد خوابی در افراد گردد.

افزایش کلسترول خون

نوشیدن چای کهنه و دوباره دم کردن آن می تواند افزایش کلسترول خون و اختلال در سیستم گردش خون را به همراه داشته باشد.

دیابت

دیابت به معنای وجود قند اضافی در بدن است که گاهی اوقات با پرخاشگری، کسالت، بی حالی و ضعف سیستم ایمنی بدن همراه است و نوشیدن چای کهنه دم به راحتی باعث تشدید بیماری دیابت در بدن می گردد.

اگر چای بیش از 10 دقیقه دم بکشد می توان نام کهنه بودن بر آن گذاشت؛ طبق تحقیقات دانشمندان چای تازه خستگی را کاهش می دهد، اما چای کهنه خستگی را تا 13 درصد افزایش خواهد داد.

نوشیدن چه میزان چای روزانه مجاز است؟

چای، قهوه و نسکافه از نوشیدنی های محبوب ما ایرانی هاست که در هر لحظه مصرف آن از یادمان فراموش نمی گردد، اما نوشیدن چای باید در طول روز به اندازه 4 تا 6 لیوان باشد و در غیر این صورت مصرف بیش از حد آن می تواند خطرات جبران ناپذیری مانند: حمله قلبی، سکته قلبی و سکته مغزی را در طول کوتاه مدت یا بلند مدت برایمان به ارمغان آورد، اما اگر نمی توانید نوشیدن کمتر از 6 لیوان چای را در طول روز کنترل کنید؛ پیشنهاد ما به شما نوشیدن دمنوش های متنوع گیاهی و خوش عطر مانند: دمنوش پونه، دمنوش آویشن، گل گاو زبون، کاکوتی، زنجبیل و... است، اما در مصرف این دمنوش های خوشمزه و خانگی هم باید حد تعادل رعایت گردد و این نکته را هم به یاد داشته باشید که چای به هیچ عنوان نمی تواند جایگزین آب باشد.

مضرات چای کیسه ای

چای های دارای اسانس با رنگ های شیمیایی می توانند بدن انسان را با بیماری ها و مسائل گوناگون مانند زخم معده، تحریک ترشح اسید معده، یبوست، خستگی بیش از حد، ایجاد سردرد، فراوری سموم خطرناک در بدن و بروز بعضی سرطان ها روبرو نمایند. همه ما به خوبی می دانیم که در فراوری چای کیسه ای به هیچ عنوان از برگ کامل چای استفاده نمی گردد و به جای آن خاک چای در کیسه ها قرار داده می گردد. بنابراین می توان از این نوع چای با عنوان چای مانده و کهنه یاد کرد. این نکته را هم حتما به یاد داشته باشید که پر رنگ شدن چای کیسه ای در آب جوش در کمتر از 30 ثانیه به معنای نامرغوب بودن آن است.

مضرات نوشیدن چای داغ وغلیظ

نوشیدن چای مانده به صورت داغ و بسیار غلیظ می تواند باعث آلزایمر، عطش، اختلالات بینایی، مسائل سیستم قلبی- عروقی، به خطر افتادن سلامت دندان و دهان، ابتلا به سوء هاضمه، ابه کم خونی، سرطان مری، به خطر افتادن سلامت کلیه ها و به وجود آمدن بیماری های قلبی گردد.

توصیه هایی برای مصرف صحیح چای

بهتر است چای دم کردنی را جایگزین چای کیسه ای کنید و از چای حاوی عطر و بوی مصنوعی کمتر بهره ببرید، حتما به نوشیدن چای بعد از 10 دقیقه از دم کردن آن اقدام کنید، از مصرف چای کهنه دم در فلاکس و قوری پرهیز کنید، سعی کنید چای سبز را به عنوان خواص آنتی اکسیدانی بالا جایگزین چای سیاه کنید. چای را بلافاصله بعد از غذا مصرف نکنید.

بهتر است بدانید که نوشیدن چای بیش از 24 ساعت از زمان اولیه دم کشیدن آن باعث فراوری سم در بدن شده و می تواند مسمومیت و سرطان زایی را افزایش دهد؛ بنابراین توصیه ما این است که از نگهداری چای در فلاکس به طور کلی خودداری نموده و برای نوشیدن چای در زمان های حساس مانند سفر و پیک نیک به جای ریختن چای در فلاکس به ریختن آب جوش در آن بپردازید و به هنگام احتیاج به دم کردن چای اقدام کنید. این نکته را هم به خاطر داشته باشید که در صورت گذشتن یک الی دو ساعت پس از زمان دم کشیدن چای اگر قصد نوشیدن آن را داشتید باید آن را صاف نموده و تفاله چای را جدا کنید و سپس مصرف کنید.

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 29 آبان 1399 بروزرسانی: 29 آبان 1399 گردآورنده: itgap.ir شناسه مطلب: 1364

به "مضرات نوشیدن چای کهنه دم مضرات نوشیدن چای کهنه دم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مضرات نوشیدن چای کهنه دم مضرات نوشیدن چای کهنه دم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید