قلیه ماهی ، معروف ترین خورشت جنوبی
به گزارش آی تی گپ، قلیه ماهی
قلیه ماهی معروف ترین خورشت بندرهای خلیج فارس است و برای آبادانی و خرمشهری ها، یکی از غذاهای اصلی به شمار می رود. قلیه ماهی با چلو ساده سرو می گردد و برای تهیه آن می توانید از ماهی های سنگسر، راشگو، سرخو، سبیتی، هامور و حلوای سیاه بهره ببرید. ماهی های شمال، معمولا جایی در این غذا ندارند اما اگر به ماهی های جنوب دسترسی نداشتید، می توانید این غذا را با ماهی ازون برون تهیه کنید. در ادامه همراه خبرنگاران باشید تا با طرز تهیه قلیه ماهی ، غذای خوشمزه جنوبی بیشتر آشنا شوید.
مواد لازم
- ماهی 500 گرم
- سبزی قلیه ماهی خرد شده 500 گرم
- تمرهندی 200 گرم (نصف بسته)
- پیاز 1 عدد
- سیر رنده شده 2 قاشق مرباخوری
- فلفل قرمز به اندازه لازم
- نمک و زردچوبه به اندازه لازم
طرز تهیه
برای پخت ابتدا ماهی ها را با نمک و فلفل مزه دار کنید، سپس سبزی ها را ریز خرد کنید و با اندازهی روغن تفت بدهید با شعله کم سرخ کنید تا نسوزد تا حدی که رنگ سبزی ها تیره گردد. سپس پیاز را خیلی ریز خرد کنید و داخل روغن سرخ کنید کمی که رنگ پیاز ها تغییر کرد، سیر رنده شده را اضافه کنید و سرخ کنید در این هنگام سبزی های سرخ شده را به آن اضافه کنید.
نمک و زردچوبه و فلفل و ادویه کاری به آن اضافه کنید؛ و هم بزنید سپس اندازه کمی آب داخل آن بریزید و اجازه بدهید تا چند قل بخورد سپس تمرهندی را با داخل کاسه ای بگذارید و روی آن آب جوش بریزید و اجازه بدهید چند دقیقه بماند تا نرم شوند سپس آن ها را از صافی عبور بدهید اگر دوست داشتید آب آن لعاب دار باشد زمانی که آب تمرهندی خنک شد به آن 1 الی 2 قاشق آرد اضافه کنید و هم بزنید تا گلوله نگردد.
سپس آن را به سبزی ها اضافه کنید؛ و اجازه بدهید با حرارت کم جا بیفتد. در این زمان ماهی را سرخ کنید بستگی به ذائقه خودتان می توانید داخل آرد بغلتانید و بعد سرخ کنید می توانید به صورت ساده سرخ کنید و نیم ساعت مانده به آخر پخت، ماهی های سرخ شده را اضافه کنید و بگذارید مواد به خورد هم بروند. خورش قلیه ماهی را با برنج ساده سرو می نمایند.
نکات پخت
برخی افراد دوست دارند از رب گوجه نیز استفاده نمایند. به خاطر رنگ آن 1 قاشق غذاخوری رب با پیاز ها تفت بدهید.
اگر مایل نبودید خوراک قلیه ماهی لعابدار باشد از آرد استفاده نکنید.
اگر اندازه شنبلیله داخل قلیه ماهی بیشتر گردد خورشت شما تلخ می گردد.
ترشی خورش قلیه ماهی از تمرهندی آن می باشد.
برای پخت قلیه ماهی از ماهی شیر، حلوا سیاه، سنگسر، هامور، قباد، سرخو و … بهره ببرید.
اگر از ماهی قرل آلا استفاده کردید حتما آن را سرخ کنید.
برخی افراد ماهی ها را داخل قلیه ماهی خرد می نمایند در این صورت ماهی ها را زودتر داخل آن بریزید.
همانطور که می دانید جنوبی های کشور غذا ها را چرب می نمایند و حسابی سرخ می نمایند. به همین دلیل مراقب باشید سبزی ها زمان سرخ کردن نسوزند. شما می توانید سبزی ها را کمی تفت بدهید و زیاد سرخ نکنید.
منبع: تاپ تراول