طرز تهیه کوفته گردو با 3 دستور مختلف

به گزارش آی تی گپ، عطر و طعم کوفته گردو، تجربه ای متفاوت از چشیدن طعم انواع کوفته را برایتان رقم می زند. در طرز تهیه کوفته گردو ، باید ابتدا مقداری پیازداغ درست کنید. سپس، لپه را هم با مقداری آب بپزید و بکوبید. لپه کوبیده را با پودر نشاسته، پودر مغز گردو، سبزیجات، ادویه و تخم مرغ ها در کاسه ای مناسب مخلوط نموده و حسابی ورز دهید. پیازداغ را با زردچوبه و آب در یک قابلمه ریخته و اجازه دهید بجوشد. وقتی آب جوشید، از مواد کوفته گلوله هایی به مقدار گردو جدا نموده و برای نیم ساعت، کوفته ها را در آب در حال جوش بپزید. البته کوفته گردو به روش های دیگری هم طبخ می گردد که در این مقاله، جزئیات آن ها را توضیح می دهیم.

طرز تهیه کوفته گردو با 3 دستور مختلف

کوفته گردو

تعداد نفرات6 نفر
زمان آماده سازی30 دقیقه
زمان پخت غذا30 دقیقه
مقدار سختیکم

طرز تهیه کوفته گردو با لپه

اگر در پی یک غذای گیاهی متفاوت و مجذوب نماینده هستید، کوفته گردو را حتما امتحان کنید. این کوفته، یک غذای کم کالری و بسیار لذیذ است؛ بنابراین علاقمندان به غذاهای رژیمی هم می توانند آن را در برنامه غذایی خود بگنجانند. در ادامه، مواد لازم و مراحل درست کردن کوفته گردو با لپه را با هم می خوانیم:

مواد لازم برای تهیه کوفته گردو با لپه

مواد اولیه برای پخت کوفته گردو با لپه را مطابق جدول زیر آماده کنید:

مواد لازممقدار مورد احتیاج
مغز گردوی پودر شده300 گرم
لپه پخته شده300 گرم
پیاز1 عدد
تخم مرغ2 تا 3 عدد
تره خرد شدهنصف لیوان دسته دار فرانسوی
مرزه و ترخون خشک1 قاشق غذاخوری
آرد گندم یا پودر نشاسته1 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازم

دستور پخت کوفته گردو با لپه

برای تهیه این غذای لذیذ و دلچسب، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله اول: پیاز را شسته، پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید. سپس، آن را در تابه ای مناسب با مقداری روغن سرخ کنید تا سبک و طلایی گردد.
  • مرحله دوم: لپه هایی را که از قبل خیسانده اید، با مقداری آب در قابلمه ای مناسب بپزید تا کاملا نرم شوند. سپس آن ها را با غذاساز یا گوشت کوب بکوبید و کنار بگذارید.
  • مرحله سوم: حالا تخم مرغ ها را در کاسه ای مناسب و جادار بشکنید و لپه کوبیده شده، پودر نشاسته و پودر مغز گردو را به آن اضافه کنید.
  • مرحله چهارم: در ادامه، سبزیجات کوفته شامل تره، مرزه و ترخون را هم به محتویات کاسه افزوده و مقداری نمک و فلفل سیاه هم اضافه کنید.
  • مرحله پنجم: آغاز به ورز دادن مواد کنید و دقت داشته باشید که این مرحله بسیار مهم است، زیرا باعث انسجام مواد کوفته و جلوگیری از وا رفتن آن در حین پخت می گردد.
  • مرحله ششم: حالا پیازداغی را که در ابتدا آماده نموده بودید، همراه با مقداری زردچوبه و آب در قابلمه ای مناسب ریخته و قابلمه را روی حرارت بگذارید تا آب بجوشد.
  • مرحله هفتم: در ادامه، از مواد کوفته به مقدار گردو برداشته، با دست خود گرد کنید و داخل قابلمه بیندازید. حدود نیم ساعت بعد، حرارت را خاموش نموده و کوفته ها را سرو کنید.

طرز تهیه کوفته گردو ارومیه

طرز تهیه انواع کوفته | فهرست انواع کوفته تنوع چشمگیری دارد. یکی دیگر از دستورهای پخت کوفته گردو، مختص آذربایجان است. در طرز تهیه کوفته گردو تبریزی و ارومیه هم مثل طرز تهیه کوفته گردو با لپه ، از هیچ گوشتی استفاده نمی گردد؛ اما این مدل کوفته، چاشنی رب انار دارد و طعم آن با این چاشنی، متفاوت از دستور قبلی خواهد بود. در ادامه، مواد لازم و مراحل دستور پخت این کوفته خوشمزه آذری را با هم می بینیم:

مواد لازم برای تهیه کوفته گردو ارومیه

کوفته گردو ارومیه و تبریز با مواد اولیه زیر درست می گردد:

مواد لازممقدار مورد احتیاج
گردوی آسیاب شده2 لیوان
لپه پخته شده1.5 لیوان
تخم مرغ2 عدد
گوجه فرنگی خرد شده نگینی4 عدد
تره70 گرم
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری
آرد ذرت1 قاشق چایخوری
نمک، فلفل و زردچوبهبه مقدار لازم

دستور پخت کوفته گردوی ارومیه

برای تهیه این غذای خوشمزه، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله اول: ابتدا لپه پخته شده را با گوشت کوب کاملا له کنید. سپس آن را در ظرفی مناسب با گردوی آسیاب شده، تخم مرغ، تره، آرد ذرت، ادویه ها و نمک ترکیب نموده و چند دقیقه ورز دهید.
  • مرحله دوم: در ادامه، پیاز را به صورت نگینی خرد نموده و در قابلمه ای مناسب با مقداری روغن سرخ کنید. وقتی پیاز طلایی شد، نمک، فلفل و زردچوبه را هم به آن بیفزایید.
  • مرحله سوم: حالا رب گوجه را اضافه کنید و پس از کمی تفت دادن، گوجه فرنگی های خرد شده را هم در قابلمه بریزید. سپس، 4 لیوان آب در قابلمه بریزید و حرارت شعله را زیاد کنید تا آب بجوشد.
  • مرحله چهارم: در این مرحله از طرز تهیه کوفته گردو ارومیه، دستان خود را با کمی روغن چرب کنید. سپس از مواد کوفته، گلوله هایی به مقدار گردو درست نموده و آن ها را در قابلمه حاوی سس بیندازید.
  • مرحله پنجم: پس از اضافه کردن کوفته ها، شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید کوفته ها با حرارت ملایم به مدت 10 دقیقه بپزند و سس کوفته غلیظ تر گردد.

طرز تهیه کوفته گردو و رب انار

مواد اصلی تشکیل دهنده این کوفته، گردو، گوشت چرخ نموده و رب انار است و مزه ای شبیه فسنجان دارد. این غذای اصیل و خوش طعم معمولا در کنار برنج سرو می گردد و چشیدن طعم آن می تواند تجربه ای متفاوت از خوردن یک خورشت گوشتی لذیذ باشد. در ادامه، مواد لازم و مراحل دستور تهیه کوفته گردو با چاشنی رب انار را با هم می خوانیم:

مواد لازم برای تهیه کوفته گردو و رب انار

مواد مورد احتیاج به صورت جدول زیر است. با این مقدار مواد می توانید برای 4 نفر کوفته گردو و رب انار درست کنید:

مواد لازممقدار مورد احتیاج
گردوی آسیاب شده4 عدد
گوشت چرخ نموده300 تا 400 گرم
پیاز1 عدد
رب انار1 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاهبه مقدار لازم
نعنا خشکبه مقدار دلخواه
شکرمقداری در صورت تمایل

مواد لازم برای تهیه سس کوفته گردو و رب انار

برای تهیه سس این کوفته، مواد اولیه زیر را فراهم کنید:

مواد لازممقدار مورد احتیاج
گردوی آسیاب شده4 عدد
پیاز1 عدد
رب انار2 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری
آب3 لیوان
نمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازم

دستور پخت کوفته گردو با رب انار

طرز تهیه کوفته گردو با گوشت و رب انار به شرح زیر است:

  • مرحله اول: پیاز را شسته، به صورت ریز رنده نموده و آب آن را بگیرید.
  • مرحله دوم: گوشت چرخ نموده را در کاسه ای مناسب بریزید. سپس، پیاز رنده شده، گردوی آسیاب شده، رب انار، نعنا خشک و نمک و فلفل را به گوشت افزوده و همه مواد را خوب ورز دهید.
  • مرحله سوم: حالا از مواد کوفته به مقدار گردو یا کمی بزرگ تر جدا نموده و در دست خود به صورت گرد درآورید. سپس این کوفته قلقلی ها را در ظرفی مناسب کنار هم چیده و 1 ساعت در یخچال بگذارید.
  • مرحله چهارم: پس از گذشت زمان لازم، کوفته ها را از یخچال خارج نموده و در تابه ای مناسب با مقداری روغن سرخ کنید.

نکته: صبر کنید تا روغن کاملا داغ گردد تا کوفته ها سریع خودشان را بگیرند و وا نروند.

  • مرحله پنجم: در این مرحله از طرز تهیه کوفته گردو و انار ، به سراغ درست کردن سس کوفته بروید. برای این منظور، پیاز را پس از شستن و پوست گرفتن، به صورت درشت رنده کنید.
  • مرحله ششم: در ادامه، پیازها را در قابلمه ای مناسب داخل روغن سرخ کنید. وقتی پیازها طلایی شدند، گردوی آسیاب شده را بیفزایید و مواد را کمی تفت دهید.
  • مرحله هفتم: حالا نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید. وقتی بوی ادویه ها آزاد شد، رب انار و رب گوجه را در قابلمه بریزید و تفت دهید تا رنگ باز نمایند.
  • مرحله هشتم: در ادامه، مقداری آب به قابلمه اضافه کنید و درب آن را ببندید تا آب بجوشد. حالا کوفته های سرخ شده را به سسی که در حال جوش است اضافه کنید.
  • مرحله نهم: درب قابلمه را بگذارید و حرارت را کم کنید تا کوفته گردو حسابی جا بیفتد. 40 دقیقه بعد، کوفته گردوی خوشمزه شما آماده است. می توانید در اواخر پخت، 1 قاشق غذاخوری شکر هم اضافه کنید که سلیقه ای است.

نکات لازم در طرز تهیه کوفته گردو

دانستن نکات زیر به شما یاری می نماید که در پخت کوفته گردو، حرفه ای تر عمل کنید:

  • می توانید رب گوجه فرنگی را از دستور طرز تهیه کوفته گردو با رب انار حذف نموده و این غذای لذیذ را فقط با چاشنی رب انار درست کنید.
  • دقت کنید که در خاتمه پخت، سس کوفته گردو زیاد نباشد و غذا بیش از مقدار آبکی نگردد.
  • برخلاف طرز تهیه کوفته تبریزی، کوفته گردو با لپه خیلی زود می پزد. چون این کوفته گوشت ندارد و غذایی نسبتا سبک است.
  • بهتر است برای پودر کردن گردوها از دستگاه خردکن یا مولینکس بهره ببرید تا پودر گردو کاملا یکدست گردد.
  • تخم مرغ را از رسپی کوفته گردو حذف نکنید و مواد کوفته را خوب ورز دهید تا کوفته ها وا نروند.
  • شما می توانید برای تهیه کوفته گردو از سبزیجات تازه یا خشک بهره ببرید.
  • اگر در طرز تهیه کوفته گردو تبریزی و ارومیه، مقداری آلوی خشک را خیسانده، در مغز کوفته ها جای دهید و سپس آن ها را بپزید، غذای لذیذتری خواهید داشت.

اصول نگهداری از کوفته گردو

در صورت تهیه هر نوع کوفته، به جامانده غذا را در ظرفی مناسب و درب دار ریخته و در یخچال بگذارید. البته، خوب است بدانید که کوفته گردو بدون گوشت در مقایسه با کوفته گردو با رب انار و گوشت، ماندگاری بیشتری دارد.

روش جلوگیری از خراب شدن کوفته گردو

این غذای لذیذ باید دور از گرما و رطوبت قرار گیرد. هنگام استفاده مجدد، رنگ و لعاب کوفته ها و عطر و بوی آن ها را آنالیز کنید تا مورد مشکوکی وجود نداشته باشد. سپس کوفته ها را مجددا گرم نموده و میل کنید.

برترین جایگزین ها برای تهیه کوفته گردو

شما می توانید در طرز تهیه کوفته گردو ، به جای سبزیجات تازه از سبزیجات خشک بهره ببرید. بعلاوه در طرز تهیه کوفته گردو با لپه ، پودر نشاسته قابل جایگزینی با آرد گندم است.

خواص گردو

گردو مقادیر زیادی از اسیدهای چرب امگا3 را در خود جای داده است. به همین علت، مصرف آن برای سلامت قلب و عروق بسیار مفید است و می تواند فشار خون را کاهش دهد. آنتی اکسیدان های فراوان موجود در گردو نیز برای ارتقای سیستم ایمنی بدن بسیار مفید هستند و فیبر قابل توجه موجود در این ماده غذایی به عملکرد بهتر سیستم گوارشی یاری می نماید. علاوه بر این ها، خواص گردو شامل حال بانوان باردار هم می گردد؛ زیرا این ماده غذایی با ارزش، مجموعه ای کامل از انواع ویتامین های گروه B مانند فولات، ریبوفلاوین، تیامین و.. را در خود جای داده است که به سلامت بیشتر مادر و رشد بهتر جنین یاری می نمایند.

کوفته گردو، کوفته ای خوش طعم و مقوی…

در بالا طرز تهیه کوفته گردو به 3 روش مختلف را شرح داده و نکات تهیه آن را برای شما گفتیم. پیشنهاد می کنیم یکی از این روش ها را انتخاب نموده و یک غذای لذیذ برای وعده ناهار یا شام خانواده تدارک ببینید. البته، اگر کوفته از غذاهای مورد علاقه شما است اما فکر می کنید که مهارت کافی در طبخ خانگی آن را ندارید، از خبرنگاران یاری بگیرید. شما می توانید با مراجعه به این سایت و ورود به قسمت سفارش غذا ، انواع غذاهای خوشمزه و جا افتاده مثل کوفته را به صورت اینترنتی سفارش دهید و از طعم فوق العاده آن ها لذت ببرید.

سوالات متداول

کوفته گردوی گیاهی از چه موادی تشکیل می گردد؟

این کوفته شامل ترکیبی از مغز گردو پودر شده، پیاز، تخم مرغ، لپه و سبزیجات است.

برای جلوگیری از وا رفتن کوفته گردو چه کنیم؟

مواد کوفته را خوب ورز داده و تخم مرغ را از دستور حذف نکنید.

سس کوفته گردو ارومیه شامل چه موادی است؟

برای تهیه این سس از ترکیب پیازداغ، ادویه، نمک، رب گوجه و گوجه فرنگی های نگینی استفاده می گردد.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 20 بهمن 1403 بروزرسانی: 20 بهمن 1403 گردآورنده: itgap.ir شناسه مطلب: 2505

به "طرز تهیه کوفته گردو با 3 دستور مختلف" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کوفته گردو با 3 دستور مختلف"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید