طرز تهیه چیکن تیکا ماسالای هندی؛ تند و خوشمزه
به گزارش آی تی گپ، همانطور که از اسم مرغ تیکا ماسالا معین است این یک غذای خوشمزه هندی است که با روش های تهیه آن آشنا می شوید.
برای دیدن تاج محل و مجسمه های بودا، تور ارزان هند ما را تجربه کنید.
غذا های هندی در کشور های مختلف جهان از پرهوادارترین غذا ها هستند. اغلب غذا های هندی گیاهی و بدون گوشت تهیه می شوند، اما به مرور و بسته به ذائقه گردشگران تغییر نموده و با گوشت هم درست می گردد. یکی از محبوب ترین غذا های هندی چیکن تیکا ماسالا است که با استفاده از گوشت مرغ و ادویه های خاص هندی تهیه می گردد. این غذا سرشار از عطر و طعم و رنگ است.
مواد لازم برای تهیه مرغ تیکا ماسالا
ران مرغ استخوانی 8 عدد
لیموترش آبدار 1 عدد
زنجبیل 2 قطعه عظیم
سیر پوست کنده 10 حبه
ماست یونانی 400 میلی لیتر
نمک و فلفلبه مقدار لازم
برگ گشنیز خرد شده 1 قاشق چایخوری
زیره آسیاب شده 1 قاشق چایخوری
ادویه گرام ماسالا 1 قاشق چایخوری
زردچوبه 1 قاشق چایخوری
رنگ غذای قرمز (اختیاری) در صورت تمایل به مقدار لازم
فلفل قرمز کوچک 1 عدد
مواد لازم برای سس مرغ تیکا ماسالا:
کره گیاهی 3 قاشق غذاخوری
پیاز عظیم ریز خرد شده 1 عدد
دانه های زیره 1 و نیم قاشق چایخوری
دانه خردل 1 و نیم قاشق چایخوری
شنبلیله پودر شده نصف قاشق چایخوری
پودر پاپریکانصف قاشق چایخوری
هل 4 عدد
چوب دارچین عظیم 1 عدد
پوره گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
بادام زمینی آسیاب شده 50 گرم
شکر قهوه ای نرم به مقدار لازم
سرکه 1 قاشق غذاخوری
سس گوجه پاساتا 680 میلی لیتر
خامه ترش 100 میلی لیتر
هل ها به آرامی بشویید و اجازه بدهید خشک گردد
مواد لازم برای سرو مرغ تیکا ماسالا:
برگ تازه گشنیزبه مقدار لازم
بادام پرک شده به مقدار لازم
ادویه گرام ماسالا به مقدار لازم
نمک دودی (اختیاری) به مقدار لازم
طرز تهیه مرغ چیکن تیکا ماسالا هندی
پوست مرغ ها را جدا کنید. درون کاسه ای نصف قاشق چایخوری نمک و آبلیمو بریزید و ران های مرغ را داخل آن قرار بدهید و خوب مخلوط کنید تا تمام قسمت های مرغ آغشته به نمک و آبلیمو شوند. سپس آن را کنار بگذارید و به سراغ ماریناد بروید.
در یک غذاساز کوچک، زنجبیل و سیر را میکس کنید تا خمیر درست گردد و در صورت لزوم مقدار کمی آب به آن اضافه کنید. نیمی از این رب را برای سس کنار بگذارید. مواد باقی مانده ماریناد را به غذاساز اضافه کنید، سپس میکس کنید تا خمیر یکدست گردد. مواد ماریناد را روی مرغ بریزید و حداقل 4 ساعت به آن استراحت بدهید. (یک شب یا 24 ساعت حتی بهتر است).
برای تهیه سس، 2 قاشق غذاخوری روغن یا کره گیاهی را در یک ظرف عظیم کم عمق گرم کنید. پیاز ها را به مدت 15 دقیقه روی حرارت متوسط بپزید تا آغاز به قهوه ای شدن نمایند. ادویه ها و باقی مانده رب سیر و زنجبیل را به آن اضافه نموده و به مدت 2 دقیقه بپزید.
پوره گوجه فرنگی، بادام زمینی آسیاب شده، کمی پودر شکر و سرکه را به آن اضافه کنید و هم بزنید. حدود 1 دقیقه بپزید. سس پاساتا را اضافه کنید، سپس 1 لیوان آب را به آن اضافه کنید و اجازه بدهید آرام آرام بپزند. تا سس قرمز و غلیظی بدست آورید. این کار حدودا باید 2 ساعت طول بکشد.
گریل را در بالاترین حالت تنظیم کنید. مرغ را از سس ماریناد خارج کنید و سس ماریناد را برای سس کنار قرار بدهید. مرغ ها را روی یک سینی فر قرار بدهید و مرتب بچینید.
به مدت 10-15 دقیقه آن را در فر قرار بدهید تا مواد روی آن کمی حالت خشک شدن بدست آورد و آغاز به سیاه شدن کند. سینی فر را از فر خارج کنید و با آب بدست آمده از مرغ ها کنار بگذارید. سس را دوباره گرم کنید و ماریناد کنار گذاشته را اضافه کنید. سپس مرغ و آب مرغ را با خامه ترش به سس اضافه کنید و اجازه بدهید 40-60 دقیقه با حرارت متوسط بپزد تا مرغ ها کاملاً نرم شوند.
در پایان کره یا روغن به جامانده را هم بزنید؛ و روی مرغ ها بریزید و اجازه بدهید چند دقیقه بماند. اگر می خواهید از کاری یا زردچوبه هندی بهره ببرید در این صورت اجازه باز با هم کمی بپزد تا کاری با مواد بپزند مزه خامی ندهد. در صورت می توانید از ادویه گرام ماسالا و نمک دودی به عنوان چاشنی بهره ببرید و پس از کشیدن در ظرف سرو گشنیز خرد شده و بادام پرک شده را روی آن بپاشید و با سلیقه خود می توانید با نان یا برنج سرو کنید.
نکات کلیدی طرز تهیه چیکن تیکا ماسالا
چیکن تیکا ماسالا را هم با برنج و هم با نان می توان سرو کرد.
چیکن تیکا کبابی و یا گریل شده نیز دو نوع دیگر از این غذای هندی پر هوادار هستند.
به جای خامه می توانید از شیر نیز بهره ببرید.
برای درست کردن چیکن تیکا می توانید از فیله مرغ و یا ران مرغ نیز بهره ببرید.
چیکن تیکا ماسالا به روش های مختلفی درست می گردد؛ به عنوان مثال در برخی دستور ها از رب و پوره گوجه فرنگی در طرز تهیه آن استفاده نمی گردد. اما این دستور یکی از رایج ترین و خوشمزه ترین دستور های پخت چیکن تیکا ماسالا می باشد.
میزان ادویه های تند چیکن تیکا را می توانید بسته به ذائقه تان کم و یا زیاد کنید.
به جای کره می توانید از روغن زیتون و یا روغن سرخ کردنی ساده بهره ببرید.
معمولا چیکن تیکا ماسالا را به همراه سالاد هندی مخصوص در کنار آن سرو می نمایند: برای درست کردن سالاد هندی به خیار حلقه ای نازک، گوجه فرنگی نگینی درشت، پیاز خلالی به مقدار زیاد، گشنیز خرد شده به همراه ماست چکیده کمی ترش احتیاج دارید. همه مواد را با هم مخلوط نموده و همراه با چیکن تیکا نوش جان کنید.
منبع: گردشبان