طرز تهیه رب به بدون تلخی و کپک ، رب به چقدر دوام داره؟
به گزارش آی تی گپ، رب به یکی از چاشنی های خوشمزه غذا است که می توانید در از آن بهره ببرید. رب به را می توانید با میوه به یا عصاره به درست کنید. درست کردن رب به بسیار آسان است و کافی است پوره میوه به یا آب آن را بجوشانید تا غلیظ گردد. افزودن چاشنی های دیگر هم به آن اختیاری است. در این مقاله از در ما طرز تهیه رب به، به 2 روش با به و عصاره به، به همراه نکات پخت و خوشمزه شدن این چاشنی خوشمزه را به شما آموزش می دهیم و به شما می گوییم رب به برای چی خوبه.
مواد لازم برای تهیه رب به
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
به | 500 گرم |
آب | به مقدار لازم |
نمک یا شکر | به مقدار لازم |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 10 دقیقه
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت رب به: 30 دقیقه
مراحل طرز تهیه رب به خانگی (روش اول)
رب به یک چاشنی خوشمزه برای افزودن به مثل ، و … است و را در خود دارد. در ادامه مراحل طرز تهیه رب به خانگی مرحله به مرحله را به ترتیب زیر دنبال کنید.
مرحله اول: به ها را آماده کنید
در ابتدا برای تهیه رب به، به ها را به خوبی بشویید تا کاملا کرک های روی آن گرفته گردد. می توانید از یک اسکاچ یا پارچه نرم یاری بگیرید. سپس به ها را به صورت نگینی ریز، خرد کنید و هسته و چوب آن را جدا کنید. می توانید با رنده درشت هم آنها را رنده کنید. لازم نیست حتما پوست به را بگیرید. می توانید با پوست یا بدون پوست، رب به را درست کنید.
مرحله دوم: به ها را بجوشانید
به های خرد شده را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید. به مقدار ای که روی به ها را بپوشاند، به آنها آب اضافه کنید و اجازه دهید آب بجوشد. سپس شعله را کم کنید تا به ها نرم شوند. در این مدت، به ها را هم بزنید و مراقب باشید آب قابلمه تمام نگردد.
مرحله سوم: به ها را پوره کنید
بعد از نرم شدن به ها، شعله را خاموش کنید و اجازه دهید از دما بیفتند و سرد شوند. سپس با گوشت کوب برقی یا مخلوط کن، به های پخته را پوره کنید تا کاملا نرم شوند. پوره به را از صافی رد کنید تا عصاره صاف و یکدست از آن خارج گردد. این عصاره را در یک قابلمه بریزید.
مرحله چهارم: عصاره به را بجوشانید
قابلمه حاوی عصاره به را روی حرارت ملایم بگذارید و مدام آن را هم بزنید. صبر کنید تا آب اضافی رب به بخار گردد. سپس مقداری نمک یا شکر به عصاره اضافه کنید. وقتی رب غلیظ شد و به طعم دلخواهتان رسید، شعله را خاموش کنید. اجازه دهید رب کاملا سرد گردد.
در صورت تمایل می توانید شکر و نمک را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
مرحله آخر: رب به را نگهداری کنید
رب به را بعد از آماده و سرد شدن، در بطری یا بطری های شیشه ای کوچک تمیز، خشک و استریل بریزید و درب آن را محکم ببندید. بطری را در یخچال یا یک مکان سرد و دور از نور آفتاب نگهداری کنید.
در صورت تمایل می توانید انواع را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
مواد لازم برای تهیه رب به
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
به یا عصاره به | 500 گرم |
نمک یا شکر | به مقدار لازم |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 10 دقیقه
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت رب به: 30 دقیقه
مراحل طرز تهیه رب به با آب به (روش دوم)
در طرز تهیه رب به به روش تازه می توانید خودتان آب به را بگیرید یا آب به را جداگانه تهیه نموده و بجوشانید. در ادامه طرز تهیه رب به با آب به را به شما آموزش خواهیم داد.
مرحله اول: آب به را آماده کنید
اگر میوه به تازه دارید، برای گرفتن آب آن، به ها را کاملا بشویید. کرک های آن را بگیرید. به ها را خرد نموده و در یک قابلمه بریزید. روی به ها را در حدی که پوشانده شوند، آب بریزید و به مدت یک شب تا صبح در یخچال بگذارید.
سپس به ها را در مخلوط کن یا غذاساز بریزید و پوره کنید. بعد پوره ها را از صافی رد کنید. می توانید از آبمیوه گیری برای گرفتن آب به، بهره ببرید که در این صورت احتیاج به خیساندن به ها نیست.
مرحله آخر: عصاره به را بجوشانید
بعد از اینکه عصاره یا آب به را گرفتید، آن را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید تا آغاز به جوشیدن کند. حرارت را کم کنید و مدام عصاره را هم بزنید تا غلیظ گردد. در آخر، مقداری نمک یا شکر به رب به اضافه کنید.
رب به که به غلظت و طعم دلخواه رسید، شعله را خاموش کنید و بعد از سرد شدن، آن را در بطری شیشه ای با درب سالم بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
نکات مهم در طرز تهیه رب به
- به هایی را که برای تهیه رب به در نظر می گیرید، باید بدون خرابی و لهیدگی باشند.
- می توانید از شب قبل، به ها را خرد کنید و در آب بخیسانید. سپس آن را بجوشانید. با این کار، به ها در زمان جوشیدن راحت تر نرم می شوند.
- شما می توانید برای عطر بیشتر و طعم متفاوت رب به، در اواخر پخت رب، به آن چاشنی هایی مثل زعفران، آبلیمو، شکر، نمک یا انواع آبمیوه های طبیعی را اضافه کنید.
- در زمان جوشاندن به یا عصاره آن، مدام مواد را هم بزنید تا ته نگیرد.
- حرارت زیر قابلمه رب را روی حالت ملایم قرار دهید تا رب به آرامی بپزد. در صورتی که رب به، روی حرارت بالا بجوشد، هم احتمال سوختن آن بالا می رود و هم بعد از مدت کوتاهی شکرک می زند.
- برای نگهداری طولانی مدت رب به، بعد از ریختن رب به در بطری شیشه ای، بطری ها را در یک قابلمه آب جوش بگذارید. آب جوش باید تا 2/3 بطری ها را بگیرد. بطری را به مدت 20 دقیقه در آب بجوشانید و سپس در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
- به محض باز کردن درب بطری رب به، باید بطری را به یخچال منتقل کنید تا کپک نزند.
فوت و فن های خوشمزه شدن رب به
چرا رب به تلخ می گردد؟
- علت تلخ شدن رب به ممکن است به خاطر تلخ بودن میوه به باشد. به نباید دچار خرابی شده باشد.
- در زمان پخت رب به، شعله را باید کم کنید و مدام مواد را هم بزنید که ته نگیرد. اگر رب به بسوزد، کل رب طعم تلخ می گیرد.
غلظت رب به چقدر باید باشد؟
رب به باید حالت روان و کمی غلیظ داشته باشد، در حدی که وقتی داغ است، به راحتی از قاشق بریزید. رب به بعد از سرد شدن، کمی سفت می گردد. اگر خیلی رقیق باشد، احتمال کپک زدن آن بالا می رود.
رب به چقدر ماندگاری دارد؟
رب به خانگی، به خاطر عدم استفاده از نگهدارنده ها در آن، ماندگاری طولانی ندارد و باید نهایتا در طول یک ماه مصرف گردد. پس بهتر است این رب را به اندازه کم درست کنید تا زود تمام گردد.
رب به برای چی خوبه؟
رب به خواص درمانی و دارویی دارد. این رب خواص به را دارد و سرشار از ویتامین C، فیبر و پتاسیم است. شما می توانید رب به را برای درمان مسائل گوارشی، کاهش فشار خون، بالا بردن سیستم ایمنی بدن، جلوگیری از پیری زودرس و … در رژیم غذایی خود قرار دهید.
منبع: افق کوروش