آشنایی با خواص مواد غذایی سفید رنگ
به گزارش آی تی گپ، مواد غذایی سفید رنگ مانند قارچ،گل کلم،سیر،سیب زمینی از خواص زیادی برخوردارند و از بسیاری از بیماری ها پیشگیری میکنند. در ادامه با خواص و فواید این مواد آشنا خواهیم شد. با ما همراه باشید.
مواد غذایی سفید رنگ با خاصیت بالا
با اینکه بیشتر غذاهای سفید رنگی که در طبیعت وجود دارد برای ما خوب نیستند اما این موضوع بدین معنی نیست که باید از خوردن همه مواد غذایی سفید رنگ اجتناب کنیم.در حقیقت، غذاهای سفید متعددی وجود دارد که مواد مغذی فراوانی در خود دارند و مصرف آن ها می تواند سلامتی بدن را تضمین کند.
حتما شما نیز با انبوهی از اطلاعات در خصوص غذاهای سفید بمباران شده اید.
بیشتر این مقالات ادعا می نمایند مصرف چنین غذاهایی برای بدن مضر هستند.
وقتی فردی می گوید غذای سفید برای شما خوب نیست منظورش غذاهایی است که سفید رنگ هستند و به شدت تصفیه شده و فرآوری گشته اند.
به عنوان مثال خوردن شکر سفید یا غذاهای تهیه شده از آرد سفید مزایای زیادی برای بدن نخواهد داشت.
غذاهای سفیدی که از غلات تصفیه شده و شکر سفید تهیه می شوند(همانند پاستای سفید، نان سفید، آرد تورتیلا، برنج سفید، کراکرها، کوکی ها و سایر مواد این چنینی) کالری زیادی وارد بدن می نمایند و مواد مغذی کافی برای بدن ندارند.
با اینحال کربوهیدراتی که در بیشتر غذاهای سفید یافت می گردد برای سلامت بدن لازم است و نباید به طور کلی از رژیم غذایی حذف گردد.
در حقیقت، کربوهیدرات ها منبع سوخت ارجح برای بدن شما هستند. با این وجود برای اینکه بتوانید از تمامی مزایای آن بهره مند شوید باید کربوهیدرات های مناسبی را انتخاب نمایید.
میوه ها و سبزیجات سفید رنگ سرشار از مواد مغذی هستند و می توانند انرژی خوبی برای بدن فراهم اورند.
1.گل کلم
گل کلم مزایای زیادی برای بدن دارد. مصرف گل کلم به عنوان سبزی با کربوهیدرات پایین و سرشار از مواد مغذی می تواند مفید باشد.بعلاوه شما می توانید از گل کلم برای تهیه یک پیتزای سرشار از فیبر و بدون آرد بهره ببرید و زمانی که گل کلم تفت داده می گردد طعم بسیار خوبی خواهد داشت.
شما می توانید آن را با روغن زیتون، سبزیجات مختلف، ادویه جات، کمی نمک تفت دهید یا به مدت 20 دقیقه در فری با درجه حرارت 420 درجه فارنهایت بگذارید.
یک پیمانه (100 گرم) از گل کلم خام در برگیرنده 25 کالری، 0 گرم چربی، 5 گرم کربوهیدرات، 3 گرم فیبر؛ 2 گرم پروتئین؛ 20 درصد از احتیاج بدن به ویتامین K و77 درصد از نیان روزانه بدن به ویتامین C است.
2.تربچه
اگرچه تربچه معمولا به رنگ صورتی، قرمز یا بنفش است اما اگر نگاهی به داخل آن بیندازید متوجه رنگ سفیدش خواهید شد.این سبزی را می توان در سالاد مصرف کرد اما زمانی که تفت داده می گردد طعم جدیدی به خود می گیرد.
یک پیمانه از تربچه برش خورده در برگیرنده 19 کالری، 0 گرم چربی، 4 گرم کربوهیدرات، 2 گرم فیبر، 1 گرم پروتئین و نیز 29 درصد از احتیاج بدن به ویتامین C است.
3.موز
موز ذاتا میوه شیرین و خوشمزه ای است. این میوه شیرین، خوشمزه و خوش طعم سرشار از مواد مغذی فراوانی برای بدن است.شما می توانید ان را به جوی دوسر یا ماست اضافه کنید یا آن را با کره بادام زمینی ترکیب کنید تا میان وعده متعادلی داشته باشید.
یک موز میانه(118 گرم)در برگیرنده 105 کالری، 0 گرم چربی، 27 گرم کربوهیدرات، 3 گرم فیبر، 1 گرم پروتئین، 22 درصد از احتیاج روزانه بدن به ویتامین B6 ، 17 درصد از احتیاج روزانه بدن به ویتامین C، 16 درصد از احتیاج روزانه بدن به منگنر، 12 درصد از احتیاج روزانه بدن به پتاسیم است.
4.خانواده پیازها
خانواده آلیوم، که در برگیرنده پیاز، سیر، تره فرنگی، موسیر،پیازچه است می تواند مزایای زیادی برای بدن به همراه داشته باشد.این مواد را می توان به غذاهای دیگر افزود و از طعم و مواد مغذی آن بهره برد.
این خانواده از سبزیجات با کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ، سرطان سینه و سایر سرطان ها مرتبط هستند.
این موضوع به خاطر محتوای سولفید، انتی اکسیدان ها، ویتامین C و سایر موارد است.
5.قارچ
این ماده سرشار از ویتامین D است و می تواند منبع خوبی از ویتامین های گروه B و مس باشد.می توانید قارچ را به مواد غذایی مختلف اضافه کنید. یک پیمانه از قارچ سفید برش خورده(70 گرم) در برگیرنده 15 کالری، 0 گرم چربی، 2 گرم کربوهیدرات،1 گرم فیبر و 2 گرم پروتئین است.
6.لوبیای سفید
اگر از افرادی که رژیم می گیرند بپرسید چه ماده ای برای بدن عالی است حتما لوبیای سفید را بیان می نمایند.این ماده سرشار از مواد مغذی همانند پروتئین، فیبر، آهن و سایر مواد معدنی است.شما می توانید از آن در مواد غذایی خود بهره ببرید.
یک دوم پیمانه از لوبیای سفید پخته شده حدود 150 کالری، 1 گرم چربی، 28 گرم کربوهیدرات، 7 گرم فیبر، 10 گرم پروتئین و ویتامین ها و مواد معدنی مختلف دارد.
7.سیب زمینی
سیب زمینی چندان معروفیت خوبی در میان افراد ندارد زیرا بیشتر به صورت سرخ نموده مصرف می گردد و همین امر از سلامت آن می کاهد.با این وجود اگر سیب زمینی به درستی پخته گردد می تواند مزایای زیادی برای بدن داشته باشد.
یک عدد سیب زمینی پخته شده میانه(173 گرم) می تواند 161 کالری، 0 گرم چربی، 37 گرم کربوهیدرات، 4 گرم فیبر، 4 گرم پروتئین، 28 درصد از احتیاج روزانه بدن به ویتامین سی، 10 درصد از احتیاج روزانه بدن به آهن،27 درصد از احتیاج روزانه بدن به ویتامین بی6 و 26 درصد از احتیاج روزانه بدن به پتاسیم را تامین کند.
بعلاوه این ماده منبع خوبی از نیاسین، فولات، منیزیم، فسفر، مس و منگنز است. پس بهتر است خوردن این مواد را برای همواره کنار نگذارید.
همانطور که مشاهده کردید مواد غذایی سفید رنگ نیز می تواند مزایای زیادی برای بدن فراهم کند.
منبع: سایت مجله سلامت
منبع: راسخون